Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Időkapszula is emlékeztet a gödöllői egyetem megújulására

2020-07-30 12:14:41

Július utolsó előtti napján a sajtó képviselői testközelből értesülhettek arról, a korábban már napvilágot látott hírről, miszerint: augusztus 1-jétől négy hazai agrár-felsőoktatási intézmény integrációjával (egri Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa, veszprémi Pannon Egyetem Georgikon Kara, Kaposvári Egyetem, Szent István Egyetem) létrejön az új Szent István Egyetem. A gödöllői központú szervezetet néhány hónap múlva egy vagyonkezelő alapítvány működteti majd, ami a gyakorlatban azt is jelenti, hogy az agrár-tudásközpontnak nevezhető felsőoktatási intézmény a következő év elejétől mintegy 20 ezer hallgatójával és megközelítőleg 4 ezer munkavállalójával az ország egyik legnagyobb egyetemévé válik.

A gödöllői kampusz rektori dísztermében lezajlott sajtótájékoztatón elsőként dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektori jogkörben eljáró, ideiglenes intézményvezetője (képen jobbra) avatta be a részletekbe az érdeklődőket, majd Nagy István agrárminiszter (jobbról a második), Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért felelős államtitkára (balról a második) és Vécsey László, a gödöllői központú országgyűlési választókerület kormánypárti parlamenti képviselője (képen balra) méltatták az új Szent István Egyetem létrejöttének fontosságát. Az eseményen köszöntőket mondtak a képzéseknek helyet adó települések városvezetői, név szerint: Babák Mihály szarvasi, Hiesz György gyöngyösi, Gémesi György gödöllői polgármester és Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere.


Az esemény zárásaként – miután a kampuszok képviseletében megjelent vezetők aláírták az integrációról szóló szándéknyilatkozatot – az utókornak emlékül szolgáló időkapszulát helyeztek el az egyetemi főépület díszudvarán. Az időkapszulán egy Wass Albert idézet is olvasható: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online