Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mozgalmasan indult a július a gödöllői atléták számára

2020-07-06 08:38:33

Július elején, három nap alatt három versenyen is jártak a Gödöllői EAC sportolói: Szekszárd, Budapest és Kecskemét volt a sorrend. Valamennyien most először álltak rajthoz az idei szabadtéri idényben – tudatta hírportálunkkal Kovács Gábor Krisztián, az egyetemi szakosztály edzője.

A mozgalmas hétvégét július 3-án kezdték meg az atléták egy szekszárdi túrával. Bézsenyi Gergely 100 méteren futott 11,08 másodperces idejével a második lett. Tóth Zsombor és Szamosi András ezúttal 200 méteren és 400 méteren álltak rajthoz, ahol mindkét számban egyéni csúcsot futottak. Zsombor esetében ez 200 méteren 23,59 másodperc, 400 méteren pedig 51,26 másodperc, amivel nyerte is a számot. András a rövidebb számban 23,84 másodperc, míg a hosszabban 52,91 szekundum alatt ért célba.
A napot az akadályfutók zárták, ahol Galkó Csongor egyéni legjobb időt futva lett harmadik a 2000 méteres távon (6:31,09 perc).  Az ifi fiúknál szintén ezen a távon Lesták Ármin 6:41,20 perccel a második lett.

Július 4-én az MTK otthonában, a budapesti Lantos Mihály Sporttelepen rendeztek meghívásos versenyt, valamint a gyermek korosztály is versenyzett 60 méteren, illetve távolugrásban. Az U11-es és U13-as korosztály képviselői közül mindenki értékes tapasztalatokkal térhetett haza, de Krakóczki Bence talán egy kicsivel jobban örülhetett, mint a társai, ugyanis 60 méteren a harmadik pozíciót szerezte meg.
Az idősebb versenyzők közül Ajide Dániel 21,87 másodperccel kezdte az idényt 200 méteren, ami a második legjobb idő volt. Pótha Johanna is 200 méteren tesztelte a formáját. Az óra 25,67 másodpercet mutatott a neve mellett, ami a második helyet érte.
Az ugrószámokban Soos Levente volt az első gödöllői érdekelt, aki 190 centiméteres magasságon tette utolsó sikeres kísérletét. Férfi rúdugrásban Mihály Ádám és Bánovics József egyaránt 460 centiméteres magasságig repült, Jocinak ez egyéni csúcsbeállítás volt. Testvére, Bánovics Károly, valamint Ladányi Viktor egyéni csúcsot állítottak fel, miután teljesítették a 4 méteres magasságot.
Mihajlovic Alex 56,51 méterig jutott a férfi gerelyhajítás mezőnyében, a nőknél pedig Eszenyi Napsugár kezéből 43,52 méterig szállt a szer. Mindketten a harmadik helyen végeztek.
A 14 éves Kriszt Sarolta remekül mutatkozott be a nála idősebbekkel teletűzdelt magasugró versenyben, ahol 164 centiméteres új egyéni csúcsot ért el. A nap talán legkellemesebb meglepetését Simonváros Zille szolgáltatta, aki a rúdugrók mezőnyében lett negyedik, méghozzá 370 centiméteres új egyéni csúccsal.

A Gödöllői EAC különítménye az MTK sporttelepén

A sűrű menetrendet Kecskeméten zárták a GEAC atlétái július 5-én, ahol a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat újabb állomásán vettek részt Máté Alpár tanítványai.
Az U13-as fiúk súlylökéssel kezdték a napot. Krakóczki Bence kezéből 11,03 méterig repült a két kilogrammos súlygolyó, amivel második lett. Menyhárt Olivér kezéből pedig 10,85 méterig, ezzel ő lett a harmadik a versenyben. Mindkettejük számára egyéni csúcs az elért eredmény.
Eszenyi Napsugár 41,72 méterrel nyerte a gerelyhajítást, diszkosszal pedig 34,40 méter lett az eredménye. Szabó Levente az újoncok gerelyhajításában lett első 37,96 méterrel, megelőzve klubtársait, Eszenyi Marcellt (29,50 méter) és Janocha Donátot (29,39 méter). Levente és Donát diszkosszal is próbálkozott ahol fordított lett a sorrend a gerelyhez képest. Donát új egyéni csúccsal (38,08 méter) nyerte a számot, míg Levi kezéből 28,36 méterig repült a szer, és lett harmadik. A serdülő gerelyhajító fiúknál Fodor Péter teljesítményét érdemes kiemelni. miután 50 méter fölé került a gerellyel: 50,83 méteres dobása új egyéni csúcsot és a harmadik helyet jelentette számára.

A gödöllői sportolókat Karakas Józsefné, Körmendy Katalin, Zsivoczky-Pandel Attila, Szörényi István, Máté Alpár, Kovács Zoltán, Gadanecz György és Kovács Gábor Krisztián edzők készítették fel a versenyekre. 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online