Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői focicsapathoz szerződött vezetőedzőnek Hevesi Tamás

2020-06-24 17:40:39

Két év után távozott posztjáról a Gödöllői SK Pest megyei I. osztályban érdekelt labdarúgó-csapatának vezetőedzője, Pozder Nenad. A szerb származású, egykoron játékosként az NB I-ben is megfordult tréner közös megegyezés alapján vált meg tisztségétől – tájékoztatta hírportálunkat Rózsavölgyi Sándor, a klub elnökhelyettese, nagypályás labdarúgásért felelős szakosztályvezetője (képen balra).

Pozder Nenad 2018 nyarán Sebestyén Ferenctől vette át a helyi tizenegy szakmai munkájának irányítását, és a Pest megyei elitbajnokság 2018/2019-es idényében a 2. helyen végzett az együttes. Az idén tavasszal – a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt – a 18. forduló után megszakított, majd befejezettnek nyilvánított pontvadászatban a 10. pozíciót foglalta el a Táncsics Mihály úti alakulat, amely a téli szünetet követően lejátszott három bajnoki meccsén mindössze egyetlen pontot gyűjtött.

A távozó edző utódja Hevesi Tamás lesz (képen jobbra). Az énekesként is közismert és kedvelt tréner UEFA Pro Licenc szintű képesítéssel rendelkezik. Korábban dolgozott a Ferencvárosi TC női csapatánál (2004-2008, majd 2009-2011), a Rákospalotai EAC NB I-es együttesénél (2009), vezette a női U17-es válogatott szakmai munkáját (2012), legutóbb, 2018-ban pedig a Pénzügyőr SE NB III-as formációjánál vállalt edzői teendőket.

Az edzőváltásról szóló június 24-i sajtótájékoztatón Hevesi Tamás – többek között – úgy fogalmazott: nagyon szimpatikus számára a „gödöllői modell”, amit teljes mértékben a reális céloknak és elvárásoknak rendelnek alá. Ebben ő is partner lesz, mert meggyőződése, hogy a sportteljesítmény mellett a közösségformálás és az ezzel sok esetben társuló családias hangulat követendő példa. Az újdonsült tréner elmondta, hogy a támadófoci híve, ezért „játszó” csapatot szeretne kialakítani Gödöllőn. Valószínűsíthető, hogy a hazai bajnoki mérkőzéseket vasárnaponként rendezik meg, ám Hevesi Tamás nyomatékosította: művészi karrierje miatt nem szorulhatnak háttérbe az edzői teendők.


A döntéssel kapcsolatosan Rózsavölgyi Sándor elmondta: az elmúlt évek igencsak ingadozó bajnoki szereplése (2017: 2. hely, 2018: 13. hely, 2019: 2. hely, 2020: 10. hely – a szerk.) az látszik alátámasztani, hogy egy sikeres évad után megcsappan a játékosok motivációja, ezért indokolttá válik a frissítés a szakmai munka terén is. Ezúttal sem történt más, a békés és korrekt körülmények között lezajlott edzőváltás fő célja a játékosok harcosságának növelése, a megfelelő hozzáállás folyamatos, az eredményességben is visszatükröződő fenntartása a várhatóan augusztus 22-én rajtoló új bajnoki szezonban. A szakosztályvezető hozzátette: továbbra is elsőrendű cél a léptékváltás, aminek alappillére a saját nevelésű játékosokkal történő építkezés. Az új edző szerződtetésével összefüggésben elhangzott, annak nem szabtak véghatáridőt, hanem abban állapodtak meg, hogy minden évben felülvizsgálják majd az együttműködés folytatásának mikéntjét.

A sajtótájékoztató részletei képben és hangban:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online