Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három ok, amiért megéri nyáron is szaunázni

2020-06-22 17:13:36

A téli hidegben a test és a lélek egyaránt vágyik a melegre, így ekkor nagyobb a kedv a szaunában átmelegedni. Amikor viszont beköszöntenek a nyári hónapok, és megérkezik a kánikula, egyre nehezebben vesszük rá magunkat a szaunázásra. Azonban van 3 olyan jó érv, ami miatt úgy fogod érezni, hogy nyáron is megéri betérni a melegből a még melegebbe.

Gyönyörűen tisztává varázsolja a bőrt
A szaunázásról a legtöbbeknek az erősen izzadt bőr jut az eszébe, a legkevésbé sem a ragyogóan tiszta bőrfelszín. Azonban ahhoz, hogy ennyire megtisztulhasson a bőr, elengedhetetlen az izzadás.

A szauna éppen ezért tökéletes erre, hiszen a meleg miatt a szervezet hőszabályozása rákapcsol, és a verejtékezéssel akadályozza meg a bőr hőmérsékletének 45 Celsius-fok fölé emelkedését. A fokozott izzadással pedig távoznak a bőrben lévő méreganyagok, a tisztálkodószerek maradványai, valamint a felső, elszarusodott hámréteg szintén leválik.
Az elhalt hámréteg zuhanyzáskor távozik a testről, ez pedig a bőr megújulásának felgyorsulását okozza.

Száraz bőrűek szoktak amiatt aggódni, hogy a szaunázás miatti vízveszteség és a hámréteg leválása csak elmélyíti a szárazság okozta problémát. Azonban ez koránt sincs így, mivel a szaunázás alatt a bőr végig nedves állapotban van, nem tud kiszáradni. Ennek ellenére, ha valakinek extrém száraz a bőre, biztosan nem fog megártani, ha valamilyen természetes testápoló olajjal bekeni a hőfürdő után.


Enyhíti a szőrtelenítés kellemetlen tüneteit

A szőrtelenítés rendszerint olyan kellemetlen és bosszantó tünetekkel jár együtt, mint a kipattogzás és a szőrbenövés. Azonban a szaunázás utáni szőrtelenítés során ezekre nem lesz panasz, mivel az izzadásnak köszönhetően távoznak a bőrből a méreganyagok, így pedig jóval kisebb az esélye a gyulladások, vagyis a kipattogzás megjelenésének, ráadásul a már benőtt szőrszálak is egyszerűbben kiszabadíthatóak.

Ezt a hatást fokozni lehet, ha szaunázás után szaunakefét használsz, vagyis azzal alaposan átdörzsölöd a bőröd. Így az elhalt hámsejtektől gyorsan megszabadulsz, felfrissül a bőr, és a benőtt szőrszálak is könnyedén kiszabadulnak.

Segít a nagyobb hőmérséklet-ingadozás elviselésében
Szaunázás után javasolt hideg zuhanyt vagy pár pillanatig tartó jeges fürdőt venni, ami egyrészt összehúzza a bőr pórusait, másrészt edzi, vagyis ellenállóbbá teszi a bőrt. Az így megedzett bőr ugyanis sokkal jobban viseli a nagy hőmérséklet-ingadozást, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kánikula és a téli nagy hideg egyaránt kevésbé fog megviselni, ha rendszeresen igénybe veszed a szaunát.

Amennyiben erre nincs lehetőséged, érdemes elgondolkodnod egy saját szaunakabin beszerzésén. A SpaTrend kínálatában kizárólag magas minőségű finn szaunákat találhatsz: válogass kedvedre!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online