Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Keretek közé szorítják a zajos ténykedést Gödöllőn

2020-06-21 10:55:02

Egy nappal a koronavírus-járvány megfékezése érdekében kihirdetett rendkívüli jogrend megszűnése előtt Gémesi György kihasználta a veszélyhelyzetben őt, mint polgármestert megillető döntési felhatalmazást, és június 17-én rendeleteket módosított.

A közterületek használatáról szóló helyi jogszabályt kiterjesztette a nemrégiben átadott alsóparki futókör házirend szerinti használatára, aminek megszegése akár több tízezer forintos pénzbírság kiszabását vonhatja maga után.

Ezen felül június 22-étől változik a közterületek és nem közterületnek minősülő ingatlanok tisztántartásáról szóló rendelet is. Nevezetesen:
• Pénteki napokon 13 és 18 óra között – kizárólag növényi hulladékot – újra lehet szabadtéren égetni. Az intézkedés átmeneti, miután 2021 január elsejétől eltörlik azt a rendelkezést, ami alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avar és a kerti hulladék szabadtéri égetését, ezáltal a tilalom egész Magyarországon általános lesz.
• Magánszemélyek, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek – a gazdasági és a mezőgazdasági övezetek kivételével – zajjal járó karbantartási, javítási, szerelési munkát, hobbi tevékenységet, továbbá ehhez kapcsolódó elektromos és motoros gépek használatát (különösen fűnyíró, gépi  földmunka-végzés, betonkeverés, anyagvágás, köszörülés, csiszolás, fúrás, vésés, kalapálás, fűrészgép használata) hétköznapokon és szombaton nappal 7 óra és 20 óra, vasárnap és munkaszüneti napokon nappal 10 óra és 20 óra között végezhetnek. Az azonnali hibaelhárítás, rendkívüli kárelhárítási és a balesetveszély elhárítására irányuló munkavégzés ettől eltérő időpontban is végezhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online