Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Körforgalmasítanák az egykori legendás gödöllői „borozó” előtti kereszteződést

2020-06-13 11:15:59

Június 12-én Gémesi György „gondolt egyet”, és a járványügyi veszélyhelyzet várható feloldása előtt néhány nappal „képviselőtestületi ülést” tartott, gyakorlatilag, magának. Még mielőtt bárki hatáskörének túllépésével vádolná meg a városvezetőt, el kell mondani: a polgármester jogszerűen járt el, amikor döntéseket, határozatokat hozott.

Ezek egyike egy, az önkormányzati feladatellátás szolgáló fejlesztési pályázaton való részvétel, aminek útfelújításra vonatkozó szegmensében legfeljebb 40 millió forintos támogatást lehet elnyerni a mindent egybevetve 5,5 milliárd forintos keretből.


Sikeres kandidálás esetén új, gyalogátkelőhelyekkel kiegészített körforgalom létesülne a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca-Szilhát utca-Szőlő utca kereszteződésében (képen), illetve megújulhatna a Szőlő utca-Ádám utca-Bethlen Gábor utca csomópontja, a közelben lévő Rákos-patak híd és az Árpád utca között részen. A körforgalom építésének becsült költsége bruttó 70,1 millió forint, a másik fejlesztést pedig bruttó 55,2 millió forintra taksálják a szakemberek. Az együttesen bruttó 125,3 millió forintos összeggel kalkulált rekonstrukcióhoz – 40 millió forintos támogatás elnyerése esetén – 85,3 millió forintos saját, a gödöllői költségvetés pályázatokhoz kapcsolódó önrész elnevezésű előirányzatát terhelő forrás biztosítása szükséges.

A pályázatot július 10-ig kell benyújtani, a beérkezett igények elbírálásáról a belügyminiszter október 16-ig dönt, amiről a döntést követő tíz napon belül értesítik a pályázókat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online