Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Körkép - a legjobb üzleti és önfejlesztő könyvek, ha a pénzügyi szabadság elérése a cél

2020-05-19 10:23:23

A pénzügyi szabadság elérése érdekében mindenképpen szükséges az önfejlesztés és az önképzés, ezt pedig a témát érintő szakirodalom tudja biztosítani. Cikkünkben összeszedtük néhány, a célt szolgáló népszerű üzleti és önfejlesztő könyvet!

Önfejlesztő és üzleti könyvek: miért?

Mások tapasztalataiból rengeteget tudunk tanulni, mindamellett, hogy fejlesztjük is magunkat. A tartalmas élet fontos részei ezek, amik által a pénzügyi szabadság is könnyebben elérhető lehet. Egy átlagos amerikai évi egy könyvet olvas el, egy cégvezető akár 60-at. Ha a fizetésüket hasonlítjuk össze, sokszoros különbség van. Ez az egyszerű statisztika is bizonyítja, hogy a tudás megtérülő befektetés.

A könyvek mellett érdemes követni a legjobb vállalkozási ötleteket is, hátha éppen ezek segítségével alakul ki bennünk egy, a pénzügyi szabadságot eredményező elképzelés. Érdemes elolvasni Szendrei Ádám cikkét, amiben a szerző 37 vállalkozási ötletet gyűjtött össze.

Angela Duckworth: Grit

A GRIT, vagyis eltökéltség az, ami a szerzőnő szerint a siker titka. Szerinte nem a tehetség visz előre, hanem sokkal inkább a kitartás az, ami eredményeket szülhet. Lényeges meglátás ez, hiszen a kitartás fejleszthető és befolyásolható.

Eric Ries: Lean startup

A könyv címe is mutatja, hogy egyrészt a Lean-filozófiába, másrészt a startup világába kalauzol minket. Bemutatja, miért fontos a szervezet folyamatos tanulása és a fogyasztók vizsgálata. Hasznos olvasmány cégindítás előtt.


Robert B. Cialdini: A hatás

Cialdini sokéves munkája van benne ebben a könyvben: értékesítők megfigyelése során gyűjtött tapasztalatait és az azokból levont következtetéseket osztja meg az olvasókkal. Ha üzleti tevékenységbe kezdenénk, érdemes elolvasni A hatás tanulságait.

Joseph Sugarman: A marketingszövegírás kézikönyve

Ahhoz, hogy érvényesüljünk a piacon, elengedhetetlenül fontos a marketingeszközök igénybevétele, aminek az alapja a megfelelő szövegírás. Ez a kézikönyv megmutatja, hogy milyen a jó szöveg, tippeket ad, hogy hogyan szólíthatjuk meg a leghatékonyabban a célközönségünket.

Pat Flynn: Fog repülni?

Ha valaki vállalkozás indítása előtt áll, annak mindenképpen érdemes ezt az üzleti könyvet elolvasnia. A könyv üzenete, hogy a tervezés alapvető fontosságú a vállalkozás sikerességének szempontjából, ezért már annak megindítása előtt alaposan át kell gondolni a folyamatokat. Több teszt és gyakorlat is le van írva, ezek megoldása után megbizonyosodhatunk arról, hogy biztosan jó vállalkozási ötletünk van-e.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online