Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világítási megoldások a kertben

2020-05-12 14:07:57

Forrás: Pinterest (Giulia Kushnir)

Napjainkban, a kültéri világítás már egyáltalán nem számít luxusnak, sokkal inkább egy olyan szükséges dolog, ami az emberek védelmét szolgálja, amellett, hogy nagyon sokféle olyan kültéri világítóeszközt lehet ma már kapni, amik dekorációs szerepet is betöltenek. A kertben – akár Gödöllőn is –fontos szerepe van a tereprendezésnek, amit a megfelelő megvilágítással, akár ki is emelhetünk. A megfelelően megválasztott kültéri lámpák navigálnak is bennünket, hiszen megfelelő fényt biztosítanak a biztonságos közlekedéshez. A kültéri világítás lehetővé teszi, hogy más, és más színbe öltöztessük a kertünket, az udvarunkat, a medencénket, vagy akár a teraszunkat. És nem utolsó sorban, kiemelkedő a dekorációs szerepük is, mindemellett ezek a kültéri lámpák, növelik a házunk esztétikai megjelenését is. A lámpákkal azt is meghatározhatjuk, hogy hol is legyen pontosan a fókusz, hová szeretnénk elsősorban irányítani a figyelmet.

Fókusz a házon

Forrás: Pinterest (Sibylle)

Amennyiben a házunkra szeretnénk irányítani a figyelmet, úgy választhatunk fel - és levilágító lámpatesteket. Ezek a lámpák érdekesen világítják meg a ház falát, amely nem csak funkciót tölt be, de nem alábecsülendő az adott lámpa dekorációs szerepe sem.
Olyan lámpát is vásárolhatunk, amely csak egy bizonyos pontot világít meg, és ugyan a ház falára szerelhető, de csak kismértékben a falat világítja, sokkal inkább a ház körüli terület megvilágítása a célja. A Lutec Elara 140 fokos sugárzási szöget és két lépcsőben beállítható fényerőszintet biztosít. Mindemellett beépített hangszóróval és mikrofonnal van ellátva a kétirányú kommunikáció biztosításához.


A Brennenstuhl napelemes LED falilámpa mozgásérzékelővel van ellátva. A lámpatest teljesítménye 4 W LED modul és a stílusa modern.



Fókusz a növényzeten

Forrás: Pinterest (Phylicia Roberts)

A figyelmet a növényekre is irányíthatjuk. Ez kicsit mediterrán hatást is varázsol a kertünkbe. Ezeket a fényforrásokat a talajon is rögzíthetjük, így a fény alulról világítja meg azokat a növényeinket, amelyekre oly büszkék vagyunk.

Lágy fények a falon, még mindig a növényekre koncentrálva

Forrás: Pinterest (Laura Lorena)

Előfordul, hogy a növényeinket olyan pontra helyezzük a kertben, ahol napközben elegendő fény éri azokat, vagy csak egy szép kivitelezésű, dekorációs célt szolgáló falat szeretnénk kiemelni, természetesen a növényekkel együtt. Ebben az esetben, szerelhetünk a falra olyan lámpatesteket, amelyek az adott falat is és a számunkra oly kedves növényeinket is kiemelik, fókuszba helyezik.

Merész és drámai fókuszpontok létrehozása

Forrás: Pinterest (Inesezaka)

Amennyiben olyan lámpatesteket választunk, vagy olyan LED reflektor nyerte el a tetszésünket, amelyet a talajra helyezve, alulról- felfelé emeli ki a kertünk adott pontját, akkor valóban szépséges és egyben merész fókuszpontokat hozhatunk létre.

Fókusz a garázson


A garázsra is helyezhetjük a fókuszt, viszont vigyázzunk, hogy ne túl kisméretű lámpát vsszunk, hiszen a garázs és a környező területek jó megvilágítása a célunk, ezt pedig csak egy nagyobb, vagy nagyobb teljesítményű kültéri lámpával érhetjük igazán el. A Ledvance Endura Flood egy remek választás, hiszen LED fényforrással rendelkezik. Felszerelésénél figyelembe kell venni, hogy ne kerüljön túl alacsonyra, mert így kisebb káprázást és jobb megvilágítást tesz lehetővé.

Fókusz a járdán

Forrás: Pinterest (Jiazhi Dong)

A járda megvilágításának nem csak biztonsági funkciója van, de nagyon jól működnek dekorációs elemként is, és még megfelelő fényforrást is biztosítanak a biztonságos közlekedéshez.

Fókusz a kerti tavon, a medencén

Forrás:Pinterest (Caroline Olivier)

Az est eljövetelével, csodálatos fényeffekteket varázsolhatunk a kertünkbe. A fényforrások segítségével különleges fényekbe burkolhatjuk a kerti tavunkat, a medencénket, vagy éppen a kert közepén álló szökőkutat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online