Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Javarészt állami támogatásból újul meg a gödöllői egyetemhez vezető út 120 métere

2020-05-10 17:10:11

Öt, a közbeszerzési eljárás során beérkezett ajánlat közül a budapesti székhelyű Swietelsky Építő Kft. által kínált feltételeket fogadták el a döntéshozók a Szent-György Albert utca Szabadság út és vasúti híd közötti, 120 méteres szakaszának felújítására. A helyi köznyelvben egyetemi bejárónak titulált rész rekonstrukciójának eredetileg becsült értéke nettó 27,6 millió forint, míg a szerződés végleges összértéke nettó 18,8 millió forint.

Fontos adalék: a szóban forgó, a képen a piros vonalak közötti útszakasz felújítása során cél, hogy a Szabadság út irányába önálló jobbra és balra kanyarodó sávokat alakítsanak ki. Az építési tevékenység teljes körű befejezését, a műszaki átadás-átvétel lezárását a munkaterület – április 20-án lezajlott – átadásától számított 75 napban határozták meg. Értesülésünk szerint a munkálatok május 11-én kezdődnek és előreláthatólag július első hetének végéig tartanak. Ez idő alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani, valamint lesz olyan időszak is, amikor a Szabadság út irányából megtiltják a bekanyarodást az egyetemi területre.


A beruházás – hasonlóan a Blaháné út és a Rét utca kereszteződésének tavalyi felújításához – nagyobb részben a 2018 tavaszán elindított pályázaton nyert támogatásból (Nemzetgazdasági Minisztérium) valósul meg, az önkormányzatnak 30 százalékos önerő biztosításáról kellett gondoskodnia.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online