Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két hónapja nem pártelnök Gémesi György

2020-04-27 17:16:44

Idestova három éve, egészen pontosan 2017 márciusa óta – főként a képviselőtestületi üléseken – rendre előkerül Gémesi György és a pártpolitika kapcsolata. Részben azért, mert maga a gödöllői polgármester ostorozza a Fidesz-KDNP-s vagy a kormánypártok által támogatott önkormányzati képviselőket azzal, hogy érveik, hozzászólásaik oka vagy alapja a „pártközpontban megfogalmazott propaganda terjesztése”, részben pedig azért, mert a nemzeti oldal városatyái a „balliberális” jelzőhöz társuló eszmeiség követőjének, hirdetőjének tekintik Gémesi Györgyöt, illetve az általa alapított és vezetett Új Kezdet Pártot.

Idén márciusban is történt egy pengeváltás ebben a kérdésben, ám Gémesi György határozottan cáfolta, hogy az ülésteremben pártelnök tartózkodna. A különféle szóbeszédek és a párt honlapjának böngészése helyett, felvettük a kapcsolatot az Új Kezdet Párttal, hogy tisztázódjon a valóság. A politikai szervezet nevében Hohn Krisztina az alábbi választ adta:
- Köszönjük érdeklődését az Új Kezdet Párttal és Gémesi György polgármester úrral kapcsolatban. Az Új Kezdet Párt választmánya tisztújítást tartott február 26-án. Gémesi György lemondott pártelnöki tisztségéről. Tette ezt elsősorban polgármesteri munkájával járó elfoglaltságai, valamint a MÖSZ elnökeként végzett tevékenysége miatt. A választmány ugyanezen a napon, a párt korábbi társelnökét és egyetlen országgyűlési képviselőjét, Hohn Krisztinát megválasztotta Gémesi György helyére elnöknek. Alelnököket is választott a testület, dr. Sértő Radics István és Gyenes Szilárd személyében.
Gémesi György a párt tagja maradt és tanácsokkal továbbra is segíteni kívánja azt.

Gémesi György 2017 márciusában, az Új Kezdet Párt megalakulásáról szóló sajtótájékoztatón


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online