Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői büdzsét is érinti az idegenforgalmi adó fizetésének felfüggesztése

2020-04-07 14:15:39

Lassan nem telik el nap, hogy ne szülessen olyan kormányzati intézkedés (rendelet), aminek deklarált célja a koronavírus-fertőzés terjedésének lassítása, illetve a védekezési költségek fedezetét tápláló anyagi források biztosítása. A döntések egy része érinti az önkormányzati költségvetések irányszámait, közte gödöllői előirányzatokat is.
Városunk esetében számottevő érvágást jelent a gépjárműadó önkormányzatoknál maradó részének elvonása (115 millió forint), de említhetnénk a közterületi parkolás ingyenessé tételét is.

Április 7-én Palkovics László ismertette Orbán Viktor gazdaságmentő csomagjának részleteit.  Az innovációs miniszter – többek között – úgy fogalmazott, hogy az év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adó fizetését, amiből Gödöllő költségvetésébe erre az esztendőre 9 millió forintos bevételt tervezetek be.

Ha már az idegenforgalomnál tartunk, nagy az esélye, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébet királyné Szálloda Kft. üzleti terve sem az előzetes elképzelés szerint alakul majd, így azt feltehetőleg korrigálni lesz szükséges.
Idén februárban még azzal kalkuláltak, hogy a gazdasági társság adózott üzemeltetési eredménye – 64 százalékos kihasználtság mellett – megközelíti a 21 millió forintot, és fejlesztésre is jut 25-30 millió forint. Ráadásul, a kedvezőnek gondolt mutatószámok okán havi félmillió forinttal megemelték a helyi közkasszának fizetendő bérleti díjat, aminek mértéke január 1-jétől visszamenőleg havi, nettó 6 millió forintra emelkedett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online