Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Március 15.: egymástól elkülönülten emlékeztek a gödöllői önkormányzat tagjai

2020-03-15 18:22:10

Miután a kormány március 11-én rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet léptetett életbe a koronavírus-fertőzés csoportos terjedésének megfékezése érdekében, a gödöllői városvezetés kihirdette, hogy a március 15-ére a főtérre tervezett központi megemlékezés, valamint az azt követő koszorúzás és lovas felvonulás a Petőfi-szobornál elmarad.

Az intézkedés azonban nem korlátozta, hogy a gödöllői lakosság és a különféle szervezetek kisebb csoportokban emlékezzenek a 172 évvel ezelőtt kitört 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire, és elhelyezzék a kegyelet virágait a Petőfi-szobornál. Sokan – köztük a nemzeti ünnepet megelőző napokban a helyi óvodások is – éltek a lehetőséggel, miként a várost irányító önkormányzat tagjai is kivették részüket a tiszteletadásból.

Más kérdés, hogy ezt nem együtt tették, hanem egymástól időben elkülönülve, a tavaly októberi választáson való induláskor kialakult szeparáció szerint. Bár, ez sem teljesen igaz, mert a felső képen balra látható Bajkó Norbert (akit jelölőszervezete időközben kizárt soraiból) az eddigi szavazásokat alapul véve, egyértelműen betagozódott a nélküle a képviselőtestületben minősített többségben nem lévő, Gémesi György polgármester által fémjelzett lokálpatrióta klubosok kötelékébe.


A gödöllői önkormányzat másik, hét főből álló képviselői tömörülésének tagjai, a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot szerzett városatyák a kampány során is többször használt Szövetség Gödöllőért szerveződés égisze alatt helyzeték el virágaikat a gödöllői március 15-i ünnepségek egyik központi helyén, Petőfi Sándor szobránál. Fotók forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online