Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három bajnoki érmet nyertek fedél alatt a Gödöllői EAC többpróbázói

2020-02-17 10:27:07

Február 15-én és 16-án a budapesti BOK-csarnokban, három korosztályban (felnőtt, junior, ifjúsági) adtak randevút egymásnak az ország legjobb többpróbázói. A fedett pályás viadalról a férfiak mezőnyében nem hiányoztak a Gödöllői EAC atlétái sem, akik sorra szállították az új egyéni csúcsokat, és – cseppet sem mellesleg – három éremmel gazdagodtak tudatta hírportálunkkal Kovács Gábor Krisztián, a GEAC edzője.

A felnőttek rendkívül kimerítő és embert próbáló hétpróba-versenyében (60 méter síkfutás, távolugrás, súlylökés, magasugrás, 60 méteres gátfutás, rúdugrás, 1000 méter síkfutás) Tóth Zsombor hét számból hármat is egyéni csúccsal abszolvált, és 5113 pontos egyéni rekorddal a dobogó második fokára állhatott fel.  A bronzérmesnek fenntartott helyre pedig Kriszt Botond, aki szintén három egyéni csúccsal teljesítette a hétpróbát, és 4688 pontja ugyancsak egyéni csúcsot jelentett. Negyedik helyen végzett Szamosi András, aki tartotta sormintát a GEAC-os fiúk között, ő is három számban javított egyéni legjobbján, és mindössze 40 ponttal maradt el edzőtársától. Kemenes Ákos 3881 pontig jutott, amivel a 7. helyet szerezte meg a mezőnyben. Valamennyien Zsivóczky-Pandel Attila tanítványai.
A junior hétpróbázók között a GEAC atlétája, Mihály Ádám teljesített a legjobban. Ádám 4668 pontot ért el, négy számban is új egyéni csúcsot teljesített, ami igazi bajnokhoz méltó szereplés. Edzői Szörényi István és Körmendy Katalin.

Sikerkovács edzők és tanítványok (balról jobbra): Kriszt Botond, Mihály Ádám, Szörényi István, Tóth Zsombor, Kemenes Ákos, Szamosi András és Zsivóczky-Pandel Attila

Az összetett bajnoksággal párhuzamosan ezúttal is zajlott nyílt verseny a csarnokban. A gödöllői hölgyek közül Nádházy Evelin ezen a hétvégén 200 méteres síkfutásban próbálkozott: 24,89 másodperces eredménye idei legjobbja, amivel második lett az egykörös száguldásban.
Simonváros Zille rúdugrásban versenyzett és nem is akárhogyan. Ifjúsági kora ellenére a 9. helyen fejezte be versenyt a felnőtt mezőnyben, ám 350 centiméteres új egyéni csúcsával elérte a junior korosztály számára kiírt aranyjelvényes minősítést.
Leleszi Máté megismételte idei legjobbját (7,22 mp) a 60 méteres síkfutás B döntőjében, ahol a harmadik helyen végzett.
Bánovics József beállította egyéni legjobbját rúdugrásban. (440 cm), ami a negyedik helyet eredményezte számára. Edzők Karakas Józsefné és Szörényi István.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online