Vissza normál nézetbe Nyomtatás

8 tény a ginnel kapcsolatban

2020-01-24 16:46:41

A gin egy égetett szeszes ital, amit borókabogyóval, vagy annak kivonatával ízesítenek. Ízében és készítésénél a boróka dominál ugyan, de más gyógynövényeket és fűszernövényeket is felhasználnak a gin előállításakor.
Koktélok készítésénél a London Dry Gint használják, ami egy kevésbé aromás ital. Fűszeresebb típusa a Plymouth Gin. Létezik még Sloe Gin is, ami valójában egy gin alapú kökénylikőr.

1. Hollandiából származik
A gin, mint likőr, Hollandiából származik. A londoni, vagy a London- stílusú (London-style) gin 150 évvel később született meg. Hollandiában legfőképpen gyógyszerként alkalmazták. Gyomorpanaszokat, köszvényt és epekövet kezeltek a segítségével.

2. India és a gin tonik

A gin tonikot először Indiában kezdték el használni, hogy elkerüljék az egyik rettegett betegséget, a maláriát.

3. Nagy népszerűségnek örvendett

Régebben a gint könnyen és gyorsan el tudták készíteni, csak nem olyan higiénikus környezetben állították azt elő. A gin előállításához gabonapálinkát használtak. Egy nagy kádba öntötték, hozzáadták a borókabogyót, majd erjesztették és desztillálták azt. Viszont, mivel nem megfelelő környezetben állították elő, sokan megbetegedtek és meghaltak az így elkészített gin fogyasztását követően.

4. A gin és a vodka

Voltaképpen a gin és a vodka is ugyanabból az alapanyagból készül, viszont a gin, a fent említettek szerint borókabogyóval készül, illetve más fűszereket is felhasználnak a készítése során. Többek között citromot, keserű narancshéjat, édesgyökeret, fahéjat, koriandert vagy szerecsendiót.


5. A legkeresettebb gin márkák

Szerte a világon fogyasztják az emberek a gint. Az egyik kedvelt italok közé tartozik. A legkedveltebb gin márkák a következők: Gordon, Bombay Sapphire, Tanqueray, Beefeater és Seagram’s.

6. A gin, mint munkabér

A brit haditengerészet tagjai rendkívül boldogok voltak, amikor a bérük egy részét ginben fizették ki. Ez a metódus rendszeres volt egy időben.

7. Díjnyertes gin

2017-ben, a Westcliff Gin – az Angel Heart Distillery által készített – elnyerte a legjobb gin elnevezést a Michelangelo International Wine&Spirits Awardson.

8. Alacsony kalória és kitűnő antioxidáns

A gin nem csak, hogy nem tartalmaz sok kalóriát, de betegség idején egy ujjnyi gin akár csodákat is tehet velünk, hiszen a benne lévő boróka erős antioxidáns hatással rendelkezik. A gin emellett segít a fertőzés elleni küzdelemben és még az emésztési panaszokat is enyhíti. Galambos Dániel www.szilvesztertipp.hu, www.enidom.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online