Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melyik okosórát válasszam?

2020-01-20 16:47:21

A zsebóra fontos eszköz és státuszszimbólum volt. A karon hordva sokáig egyszerre ékszer és praktikus kiegészítő volt, majd a mindennapok nélkülözhetetlen része lett. A 2000-es évek elején aztán az egyre terjedő mobiltelefonok felváltották a csuklóra szerelhető időmérőket. Néhány éve azonban új trend jelent meg. Az okosórák mára divatos és gyakori darabnak számítanak. Lássuk, mi a sikerük titka, és vajon van-e olyan modell, amely nekünk is megfelel!

Belépő szint: az aktivitásmérők
Az aktivitásmérők villámgyorsan kiérdemelték a helyet a tudatosan élők, elsősorban a nagyvárosok irodai munkavállalóinak csuklóján. Ezekkel a szerkezetekkel az ülő életmódot folytatók könnyen nyomon követhetik, pontosan mennyi időt töltöttek mozgással az adott nap során. Egy ilyen óra segítségével könnyebb betartani a diétát, kordában tartani a vérnyomást és ellenőrizni a napi értékeket.

Az aktivitásmérő ideális választás azoknak, akik szeretnének valamilyen sportos, de funkcionális kiegészítőt viselni. Ezek a darabok nem „mini irodák”. Általában a lépésszámlálás és a pulzusmérés az alapvető feladatuk, össze lehet őket kötni különböző fitness alkalmazásokkal, és jelzik, ha üzenetünk vagy hívásunk érkezik. Ébresztőóraként is megállják a helyüket. Nagy előny, hogy az ébresztést általában diszkrét rezgéssel is el tudják végezni, így nem keltjük fel nagy zajjal a párunkat.


Okosórák: iroda a csuklón

A NetKlikk WebShopnál kapható okosórák számos funkcióval rendelkeznek. A nagy márkák termékei mellett már a kisebb gyártók is minőségi darabokat dobnak piacra, amelyek a legtöbb telefonnal kompatibilisek. Ezekben is bátran bízhatunk, ma már nagyon nehéz rosszul választani.

Az okosórák segítségével e-maileket és üzeneteket fogadhatunk, de akár telefonálhatunk is. Munka, vezetés, sport, kirándulás közben is hasznos kiegészítők. Egyes modellekbe akár saját SIM kártyát is tehetünk, így gyakorlatilag önálló telefonként használható eszközt kapunk.

Gyerekórák - mindig tudjuk, merre jár
A gyerekeknek kifejlesztett okosórák a karórák külön típusát képviselik. A gyerek okosórák segítségével mindig elérhetjük a kicsiket, akkor is, amikor eltűntek a szemünk elől - például a játszótéren vagy az iskolai kiránduláson. Az gyerek okosórák lehetőséget adhatnak arra, hogy mindig ismerjük a gyerekek pozícióját, és a térképen is követni tudjuk az útvonalukat.

Az ilyen, nyomkövetést és pozíció-megosztást lehetővé tévő órák felnőtt verzióban is elérhetők. Ezeket az órákat sokszor segélykérő funkcióval, pulzusmérővel, személyi riasztó lehetőséggel is felszerelik. Ez főleg az idős családtagok számára hasznos lehetőség. Az óra bárhová elkísérheti őket, így bármikor szabadon segítséget kérhetnek, akkor is, ha egyébként önálló életet élnek.

Okosórát választani ma már azt jelenti, hogy több jó lehetőségből választjuk ki a nekünk megfelelőt. Ideje közelebbről megismerni ezt a hasznos kiegészítőt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online