Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újratöltik a természetet a Gödöllői Zöld Óvodában

2020-01-15 17:50:36

Január 15-én komposztláda kihelyezésével nyitották az újévet a Gödöllői Zöld Óvoda óvodásai, akik különleges környezetvédelmi edukációs programban vesznek részt. A TIGÁZ Zrt. Töltsük újra a természetet! elnevezésű programját Kelet-Magyarország öt városában indította el, köztük Gödöllőn is. A cél megmutatni, hogy kis tudatossággal segíthetjük a környezetünket a megújulásban, illetve felhívni a figyelmet az egyéni felelősségvállalás jelentőségére – olvasható a TIGÁZ Zrt. kommunikációs részlege által szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Naponta egy kiló szemetet termel egy átlagember, és ez akár 30 százalékkal is csökkenthető, ha a kidobásra ítélt hulladék szerves része nem a kukába, hanem a komposztálóba kerül. Erre hívja fel a figyelmet a TIGÁZ Zrt. Töltsük újra a természetet! programja is, amely során Kelet-Magyarország öt városának (Eger, Debrecen, Hajdúszoboszló, Miskolc, Gödöllő) öt óvodájában tart játékos, edukációs élményprogramot, így Gödöllőn, a Gödöllői Zöld Óvodában is.

A projekt célja, hogy az óvodások – és rajtuk keresztül a családjaik – tapasztalati úton szerezzenek ismereteket a komposztálásról, és megismerjék a természet ciklikusságát és újratermelő erejét, amelyhez kis odafigyeléssel és tenni akarással ők is hozzá tudnak járulni. A program során az óvodákba komposztládák kerülnek, amelyeket az ovisok a nevelőikkel közösen töltenek, gondoznak majd. A kihelyezett komposztálók májusra már kész humuszt is termelnek, amiből – családi önkéntes nap keretében – ehető kertet, virágágyást hoznak létre a pedagógusok, a gyerekek és a TIGÁZ dolgozói közösen. A program szakmai partnere a GATE Zöld Klub.


- Célunk, hogy megmutassuk munkatársainknak és környezetünknek, hogy a megújulásra való képesség mindenütt tetten érhető. Az emberben magában éppúgy, mint a természetben vagy a társadalomban. Ezért a társadalmi fenntarthatósági programjainkban is ennek a megélésére összpontosítunk – mondta el Végh Zsófia, a TIGÁZ kommunikációs vezetője.

- Óvodánkban a fenntarthatóság és környezettudatosság szellemében próbálunk értékeket átadni a gyerekeknek, formálni a környezettel kapcsolatos viselkedési kultúrájukat – ismertette Tiborczné Garai Katalin, a Gödöllői Zöld Óvoda vezetője, aki hozzáfűzte: fontosnak tartják, hogy ne csak elvegyenek, hanem vissza is adjanak a természetnek. A komposztálás egy nagyon jó lehetőség, ráadásul, ebbe a programba a szülők bevonása is lehetséges. A Batthyány Lajos utcában található óvoda célja a családdal együttműködő szemléletalakítás, ami megalapozza a gyerekek környezettudatos látásmódjának kialakulását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online