Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A jutalmazási mizéria kapcsán megkongatták a vészharangot a gödöllői egészségügyi központban

2019-11-27 15:12:24

Amit az várható volt, nem maradt következmény nélkül Gémesi György azon – a november 21-i képviselőtestületi ülésen elhangzott – megjegyzése, miszerint: „az a kérésünk”, hogy a Tormay Károly Egészségügyi Központban az orvosok ne kapjanak jutalmat, csak a kisebb keresettel rendelkező dolgozók, asszisztensek. A polgármester arra reagálva mondta ezt, hogy kiderült, a gödöllői egészségügyi intézménynek szánt és jóváhagyott 5 millió forintos bérmaradványt kiegészítő támogatás nem nyújt elegendő fedezetet a dolgozók félhavi, illetve a vezetők egyhavi, év végi különpénzére. Nem úgy, mint a város további 13 intézményében, ahol rendelkezésre állnak a jutalmazás évek óta biztosított mértékű anyagi feltételei.

Az „állóvizet” dr. Dunai György, a Petőfi Sándor utcai eü-központ igazgatója kavarta fel, aki a hír hallatán először orvoskollégáival konzultált az esetről, majd levelet írt a település vezetőinek, amiben – többek között – kérte, hogy a direktor által november 27-ére összehívott összdolgozói értekezleten adjanak tájékoztatást arról, hogy a rendeletbe foglalt feltételek szerint, miként gondolják végrehajttatni a jutalmazásra vonatkozó intézkedést.

A városvezetés részéről senki nem vett részt a rendezvényen, ezáltal indokaikat nem ismerhették meg az egybegyűltek. Dunai György annyit elmondott, az értekezlet előtt mintegy negyedórával beszélt Gémesi György polgármesterrel telefonon, aki arról tájékoztatta, nem kívánja elosztani a megítélt összeget, mondván: ez nem az ő feladata, hanem az intézményvezetőé.

A tisztánlátás érdekében fontos megemlíteni, a dolgozói fórum nem a hangulatkeltésről szólt, hanem sokkal inkább az egészségügyi központ munkavállalói melletti kiállásról. Dunai György – miután köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak az idei évben biztosított 10-10 millió forintos többlettámogatásért és az egészségügyi központ fejlesztését szolgáló egyéb anyagi helytállásért – elmondta, hogy a most jutalmazásra jóváhagyott 5 millió forint helyett 18-20 millió forintra lenne szükség erre a célra, annak érdekében, hogy ne keletkezzen feszültség a dolgozók között a pluszpénzek elosztása kapcsán.

- Nekem minden dolgozó ugyanazt jelenti – fogalmazott az igazgató, majd így folytatta. - Vezetőként az a dolgom, hogy képviseljem Önöket, hogy kiálljak Önökért. Kértem a polgármester urat, mondja meg, hogyan osszam el a kapott pénzt. Nem kaptam választ. Én nem teszem meg. Nem látok jobb megoldást, minthogy rábízom az orvosokra, területi vezetőkre a döntést.
A Tormay eü-központ irányítója hozzátette: nem a polgármester ellen, hanem közvetlenül a dolgozókért, közvetve pedig a lakosságért emelt szót. - Senkinek nem lehet érdeke és nem is hagyhatjuk, hogy sorvadjon az intézmény. Az én dolgom és nem az Önöké, hogy verjem az ajtót, mielőtt netán a betegek teszik meg ezt.

Az értekezleten elhangzott, hogy megkezdődött a 2020-as gazdasági év költségvetésének tervezése. A városi büdzsében – vállalva a kiadások ésszerű lefaragását – 40-50 millió forintos, egyfajta tartalékként nevesített előirányzatot javasolnak a gödöllői egészségügyi központ működési egyensúlya fenntartásának biztosítása érdekében. Ezen kívül szóba került, hogy az alapellátáshoz tartozó palotakerti gyermekfogászat infrastrukturális feltételeinek javítására is időszerű lenne áldoznia a települést irányító grémium tagjainak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online