Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi kihagyná a jutalmazásból a gödöllői eü-központ orvosait

2019-11-21 16:16:52

Nem derült ki, hogy minek köszönhető, de több év után Gémesi György polgármester szakított azzal, az egyfajta hagyománynak tekinthető gyakorlattal, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóinak és vezetőinek szánt év végi jutalmazást önálló előterjesztés formájában tárja képviselőtársai elé.

Ezúttal ébernek kellett lenni ahhoz, hogy a város idei évre szóló költségvetési rendeletének módosítása elnevezésű napirend írásos anyagában a földi halandó rábukkanjon, hogy hét gödöllői intézmény (egészségügyi központ, szociális otthon, két óvoda, egy bölcsőde, könyvtár és múzeum) esetében – az általános működési tartalék terhére, a jutalmazásra felhasználható keret kiegészítéseként – 18,5 millió forintot átcsoportosítanak jutalmazási célra, hozzátéve, hogy a táblázatban nem szerepeltetett intézmények esetében a személyi jellegű kifizetések maradványának terhére a jutalmazás biztosítható.

Arról viszont nem szólt a fáma, hogy a feltüntetett összeg milyen mértékű jutalom kifizetésére nyújt fedezetet, elegendő-e a korábbi években alkalmazott gyakorlat szerinti, dolgozóknak differenciált félhavi, vezetőknek egyhavi különpénzre.
Volt, akit nem hagyott nyugodni a kérdés. Nevezetesen Kolozs Csabát (Fidesz-KDNP), aki – miután Gémesi György szóban felvázolta a korábbi félhavi/egyhavi jutalmazási gyakorlatot – megkísérelte tisztázni a helyzetet. A volt polgármester-jelölt egyszerű kérdést tett fel: minden intézményi dolgozó félhavi és vezető egyhavi év végi jutalmát fedezi-e a megtakarítás és a most hozzárendelt összeg?

Dr. Kiss Árpád jegyző válaszában elmondta, hogy igen, kivétel a Tormay Károly Egészségügyi Központ, ahova a szükségesnél kevesebb kiegészítés jut. Gémesi György erre úgy reagált: „az a kérésünk”, hogy az orvosok ne kapjanak jutalmat, csak a kisebb keresettel rendelkező dolgozók, asszisztensek.
A polgármester hozzászólása nem épült be a rendeletmódosításba, amit 11 igen szavazattal és 3 tartózkodással fogadtak el a városvezetés tagjai.

Ha már a jutalmazásnál tartunk, Epres György (Fidesz-KDNP) kiszámolta, hogy az L. Péterfi Csabának a ciklus végén adott közel 3 millió forintos jutalomból mennyi juthatna az egészségügyi központ dolgozóinak átlagban, fejenként. A felvetés kapcsán Gémesi György megjegyezte, hogy kabinetfőnöke nem érdemtelenül kapott jutalmat. Fő érvként azt sorakoztatta fel, hogy komoly munkát végzett, aminek egyik produktuma a szeptember 20-án bemutatott Gödöllő című képes történeti könyv szerkesztése volt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online