Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtöbbszörözték lakbérfizetési kötelezettségüket a gödöllői ügyvezetők

2019-11-22 11:24:28

A gödöllői képviselőtestület tagjainak november 21-i tanácskozásán hét olyan napirendi pont szerepelt, ami az önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások bérleti szerződésének meghosszabbítására, illetve megkötésére vonatkozott. Az esetek többsége nem szolgált különlegességgel, kettő azonban igen.

Geiger Tibor, a Gödöllői Távhő Kft. ügyvezető igazgatója a Kossuth Lajos utcai önkormányzati lakásban maradhat 2020. október 31-ig, míg Fekete Zoltán, a Gödöllői Piac Kft. direktora a Deák téri hajlékban tartózkodhat 2020. október 31-ig, vagy a munkavégzésre irányuló jogviszonya fennállásáig.
Az igazi csavart az jelenti a történetben, hogy Geiger Tibor és Fekete Zoltán – önkéntes vállalással – egyaránt havi 120 ezer forintos összegű lakbért kívánnak fizetni, holott előbbi esetében az érvényben lévő tarifa-rendszer alapján 33 ezer forint, utóbbinál pedig 60 ezer forint lenne a fizetési kötelezettség.

Az egyik esetben Epres György, míg a másik esetben Kolozs Csaba vetette fel, hogy ha az ügyvezetők ilyen gálánsak, akkor ennyiért piaci viszonyok között is tudnának lakást bérelni, a megüresedett lakásokat pedig olyan, a közszféra valamelyik területén dolgozó munkavállalónak lehetne kiutalni, aki szerényebb jövedelemmel rendelkezik.

A Fidesz-KDNP-s képviselők indítványa olaj volt a tűzre, hiszen – miután jegyzőjétől megtudta, hogy az általa említett 200 helyett 99 bérlakása van az önkormányzatnak – Gémesi György tájékoztató kiselőadást tartott a köztulajdonban lévő helyi lakások helyzetéről. A polgármester – egyebek mellett – kihangsúlyozta: Gödöllőn a fokozott kereslet miatt nem könnyű albérletet találni, az önkormányzattal kapcsolatos lakásmutyira való utalást pedig visszautasítja.

Bajkó Norbert alpolgármester úgy fogalmazott: nem tartaná jó megoldásnak, ha az igazgatók olyan helyzetbe kerülnének, hogy napokon belül ki kellene költözniük, és azt is figyelembe kell venni, hogy lakhatásuk várhatóan egy éven belül megoldódik.
Ennek némiképp ellentmond, hogy mindkét direktor életében ez a többedik olyan határozat, ami meghosszabbítja bérleti jogviszonyukat a gödöllői önkormányzat hajlékában.

A vita szavazással zárult, aminek végkimenetele mind Geiger Tibor, mind Fekete Zoltán esetében 8 támogató voksban és 6 tartózkodásban mutatkozott meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online