Vissza normál nézetbe Nyomtatás

„Kerepestarcsai” vezetés a hulladékgazdálkodási társulás élén

2019-11-20 16:58:50

Tisztújítással egybekötött ülést tartott november 20-án az Észak-Kelet Pest es Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulási Tanácsa. Az Ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központban megkülönböztetett érdeklődéssel kísért eseményt elsősorban az tette indokolttá, hogy az október 13-án lezajlott önkormányzati választás több település esetében is változást eredményezett a társulási tanácsba delegált képviselők személyében.

Cseppet sem mellékesen az elnöki tisztség is ilyen volt, hiszen – Gémesi György tavaly novemberi lemondása után – az elmúlt év decemberében elnöknek megválasztott váci polgármester, Fördős Attila nem kapott bizalmat arra, hogy továbbra is a Duna-menti város első embere lehessen.

Gémesi György az isaszegi polgármestert, Hatvani Miklóst szerette volna az elnöki székben tudni, alelnökként pedig Kurdi Ferencet, Kosd első emberét ajánlotta a delegáltak figyelmébe. Gémesire is érkezett jelölés, de ő ezt nem vállalta.
Az említett urakon kívül az elnöki posztról szóló szavazáson Juhász István, Kistarcsa új polgármestere is érdekelt volt, az alelnök-jelöltek táborát pedig Gyuricza László, Kerepes október 13-án megválasztott vezetője erősítette.


A voksolást hosszas jogi huzavona előzte meg, majd megszületett az eredmény: a jelenlévő több mint 100 települési delegált minősített többséggel (83 kontra 22) Juhász Istvánt (képen jobbra) választotta a társulás elnökének, míg Gyuricza Lászlót (képen balra) alelnöknek. Vagyis: „kerepestarcsai” vezetése lett a Gödöllő képviselőjét is soraiban tudó hulladékgazdálkodási tárulásnak.

Frissítés: Gémesi György a gödöllői képviselőtestület november 21-i ülésén bejelentette, hogy a törvény által előírt minősített többség hiánya miatt törvényességi észrevételt terjesztett elő a Pest Megyei Kormányhivatalhoz. Beadványát arra alapozta, hogy a településekhez tartozó lakosságszám alapján megválasztott tisztségviselők nem kapták meg a minősített többséget.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online