Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két gödöllői képviselővel a soraiban megalakult a Pest Megyei Közgyűlés

2019-10-29 16:35:37

Szabó Istvánt, a Fidesz-KDNP politikusát választották elnöknek a Pest Megyei Közgyűlés október 28-i alakuló ülésén – olvasható a pestmegye.hu oldalon. A nemrégiben Gödöllővel kapcsolatban is nyilatkozó régi-új elnökre a jelenlévő 43 képviselő közül 42 szavazott igennel. A közgyűlés az alelnöki tisztség betöltésére a Fidesz-KDNP képviselőinek, Szerenka Tibornak és Wentzel Ferencnek szavazott bizalmat, akik az elmúlt öt évben is helyettesként tevékenykedtek.

Szabó Istvánt köszöntőjében kiemelte, hogy Pest megye fontos szerepet tölt be az országban. Megmaradt a legnépesebb megyének, sőt, a megyék között kivételes mértékben növekedett a népessége. Ma már 1,3 millió ember él a 187 megyei településen és itt a legmagasabb a gyermekek száma az egész országban.
Emlékeztette a képviselőket arra, hogy 2016-ban az Európai Bizottság régiókra vonatkozó rendeletének módosítása alapján létrejött az önálló Pest Régió, mint NUTS2 szintű statisztikai tervezési térség. Ez lehetőséget ad a megye valós kihívásainak és jólétének megfelelő támogatások lehívására, ami az elmúlt időszakban még a hazai költségvetés forrásaiból történt, de 2021-2027 között már az új uniós regionális fejlesztési források biztosítják ezt.


A közgyűlés 44 tagja közül 24-en a Fidesz-KDNP, 9-en a Momentum, 7-en a Demokratikus Koalíció, 4-en pedig a Jobbik színeiben nyertek mandátumot. A regionális irányító testületnek – a képen a piros nyakkendős úr sorában balról a negyedik – Svisztné Kis Ildikó (DK) és Kiss Tibor (Momentum Mozgalom) révén két gödöllői tagja van. Fotó: Fényes Gábor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online