Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Czédly Mónika jóvoltából a horvát tengerparton hódítanak Sisi ruhái

2019-10-27 09:49:53

Czédly Mónika ruhatervező révén a gödöllői kultúra és hagyományőrzés egy „falatnyi” része is a horvátországi Abbáziába költözött, ahol – a travelo.hu helyszíni beszámolója szerint – Erzsébet királyné újraálmodott ruháit láthatják az érdeklődők.
Sisi ruhakölteményei jövő tavaszig tekinthetők meg a tengerparti település Angol parkjában álló, felújított múzeum épületében.

A képekkel is illusztrált beszámolóból – mások mellett – kiderül, hogy a kiállítás a helyiek számára is érdekesség, mivel eddig csak feltételezték, hogy Erzsébet királyné járt Abbáziában. A kiállításra külön kutatást is végzett Czédly Mónika, és a korabeli újságokból kiderült, hogy ha csak átutazóban is, de Sisi valóban megfordult a városban.
Ruháinak tökéletes mását, több emeleten lehet megnézni. A kézzel kidolgozott darabok között találunk fekete selyemből készült estélyit, merészebb bordó darabot, és hófehér, csipkével díszített ruhát, ami a mai menyasszonyi ruhákra hasonlít. Az is kiderült, hogy olykor visszafogottabb, kockás ruhát is hordott a királyné.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online