Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A legfőbb konyhai segítsége

2019-10-19 11:23:03

Napjainkban szinte minden háziasszony rendelkezik vele, és minden háztartásban megtalálható ez a kifejezetten hasznos készülék: a botmixer. Közkedvelt konyhai eszköznek számít, mivel kis helyen is elfér, könnyű, használata egyszerű és könnyedén mosható, mindemellett használatát tekintve univerzális. Segítségével nem csak pépesíteni tudunk dolgokat, de aprítani, szeletelni és akár habot verni is.

Amikor szeretné beszerezni ezt a készüléket, számos tényezőt figyelembe kell vennie a választáskor. Mindenekelőtt meg kell határoznia a vétel célját, hogy mégis a jövőben mire szeretné használni ezt a konyhai eszközt. Ha csak levesek vagy gyümölcslevek, úgynevezett smoothie-k készítésére, akkor elegendő az alacsonyabb teljesítményű, 170 Wattos készülék. Amennyiben magokat is szeretne darálni vagy húst aprítani, akkor már érdemes a 600-1500 W közötti gépet megvásárolni.

A választást befolyásoló tényezők
Az imént említett teljesítmény kiválasztása a legfontosabb tényező, azonban ezen felül is vannak különféle kényelmi funkciók, amelyek plusz segítségként szolgálhatnak a konyhában. Míg a hagyományos botmixer csupán a műanyag, motort tartalmazó nyélből és egy cserélhető dupla késsel rendelkező fejből áll, az univerzális aprító már 4-6 szárnyú pengékkel van felszerelve, mellyel könnyen megy akár a jég aprítása is. Rozsdamentes acélból készülnek általában, de ha magas minőséget szeretne, akkor a titán bevonatút keresse.

Találkozhat olyan botmixerekkel is, amik külön mérőedénnyel, valamint habverőfejjel rendelkeznek. A habverő fej nem csak a tojásfehérje habbá varázslásához szükséges, de tészták, sütemények krémjei is könnyen elkészíthetők használatával. A mérőedény pedig jó szolgálatot tesz, mikor különösebb méregetés nélkül szeretnénk a hozzávalókat összekeverni. Kényelem szempontjából másik fontos tényező lehet a botmixer áramellátása. Létezik elektromos áramhoz vezetékkel csatlakozó mixer, míg vannak akkumulátoros botmixerek is, melyek biztonság szempontjából kimagaslóak.


Minőség, megbízhatóság

Amennyiben heti több alkalommal szeretné használni az eszközt, akkor érdemesebb egy tartósabb és strapabíróbb botmixerre beruházni a BestMarkttól. Míg a botmixer teste általában erősebb műanyagból készül, a szár rész mindig legyen nemesacél, titán vagy fém, mivel a műanyag szár sokkal könnyebben is törik, valamint nem lehet vele forró ételeket készíteni. Így a nemesacél szárral rendelkező mixernél nem kell hosszú perceket várnia, hogy kihűljön az étel, azonnal elkezdheti a pépesítést.

Érdemes figyelembe venni a fogantyú milyenségét is mivel, ha többször használja, akkor csúszásmentesnek kell lennie a biztonság megőrzése érdekében, és hogy véletlenül se essen ki a kezéből és törjön el használat során.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online