Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi György polgármester maradt, de elvesztette a testületi többséget

2019-10-13 22:53:03

Gödöllőn rendkívüli esemény nélkül zajlott le az október 13-i polgármester- és önkormányzati képviselő-választás. A nem hivatalos eredmények alapján, 19 óráig a településünkön szavazásra jogosultak 58,98 százaléka adta le a voksát, amivel megdőlt az 1990 óta tartó önkormányzati éra – 2006-ban 58,06 százalékkal felállított – gödöllői részvételi rekordja. A részvételi arány jócskán meghaladta az országos átlagot (48,37%). Mint utóbb kiderült, a helybéli voksolók ilyen mértékű – igencsak elgondolkodtató – aktivitása nem bizonyult elegendőnek a polgármester-váltásra, a körzetekben viszont áttörést jelentett az eddigi lokálpatrióta klubos túlsúlyhoz képest.

A többségi akarat – ami a Gödöllőn választásra jogosultak 27,8 százalékával egyenértékű – alapján a következő öt esztendőben a Gödöllői Lokálpatrióta Klub (GLK) színeiben indult Gémesi György (7.126 szavazat, 47,58%) nyolcadik ciklusát tudhatja le a polgármesteri székben.
Riválisai közül Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP) 6.577 támogatót tudott maga mögött (43,91%), Kovács Barnabás (Ellenzéki Összefogás) 746 voksot kapott (4,98%), míg a Hely az Érték Városvédő Egyesület színeiben harcba szállt dr. Henkei Viktóriát 528 szavazattal (3,53%) tisztelték meg a helyi polgárok.

Gémesi György csapatának eddigi tagjai közül többtől is megváltak a városban szavazatukkal értékítéletet mondók, ezáltal az egyéni választókerületekben Fidesz-KDNP-s többség alakult ki: Íme, a befutók:

I. (Máriabesnyő – Fenyves): Klement Péter (Fidesz-KDNP)
II. (Máriabesnyő – Csanak):
Kocsi Tamás (Fidesz-KDNP)
III. (Blaha):
Máthé László (Fidesz-KDNP)
IV. (Haraszt):
dr. Péterfi Gábor (Fidesz-KDNP)
V. (Kazinczy-lakótelep, Röges):
dr. Györfi Beáta (GLK)
VI. (Belváros):
Pelyhe József (GLK)
VII. (Szent János utcai lakótelep és környéke):
dr. Pappné Pintér Csilla (GLK)
VIII. (Palotakert – Kertváros):
Epres György (Fidesz-KDNP)
IX. (Egyetem, Köztársaság út és környéke):
Török Sándor (Fidesz-KDNP)
X. (Alvég):
Bárdy Péter (GLK)

A települési kompenzációs listáról dr. Jeney László és Molnár Gergely (GLK), Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP), valamint Bajkó Norbert (A Hely az Érték Városvédő Egyesület) lettek tagjai a – polgármesterrel együtt – 15 főből álló gödöllői képviselőtestületnek. Adatok forrása: valasztas.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online