Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Részben helyt adott a választási bizottság a függetlenséget firtató kifogásnak

2019-09-24 10:29:17

Mint magánszemély, dr. Pápai Éva szeptember 18-án kifogást nyújtott be Gödöllői Helyi Választási Bizottságához (HVB) Kolozs Csaba, a Fidesz-KDNP jelölőszervezet polgármester-jelöltjének szórólapjaival és plakátjaival kapcsolatosan. A kifogás tárgyát konkrétan az képezte, hogy Kolozs Csaba plakátjain és a Helyi Polgár című kiadvány hátoldalán az szerepel, hogy „Kolozs Csaba, az Ön független polgármester-jelöltje”. A kifogástevő megítélése szerint ez megtéveszti a választópolgárokat, mert a Helyi Választási Bizottság a Fidesz-KDNP jelöltjeként vette nyilvántartásba Kolozs Csabát, és nem független jelöltként.

A dr. Szőke Pál vezetésével működő Helyi Választási Bizottság határozatában – a választási eljárásról szóló törvény vonatkozó szakaszára hivatkozva – részben helyt adott a kifogásnak, és megállapította, hogy Kolozs Csaba megsértette a választás megóvásának tisztasága, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. Szankcióként eltiltották Kolozs Csabát a további jogsértéstől és kötelezték a jogellenes állapot megszüntetésére.

Dr. Pápai Éva nem elégedett meg a határozatban foglaltakkal, ami ellen fellebbezést nyújtott be a Pest megyei Területi Választási Bizottsághoz. Ebben azt kérte, hogy a bizottság változtassa meg a Gödöllői Helyi Választási Bizottság határozatát, és ne csak részben adjon helyt a kifogásnak, hanem teljes mértékben, mivel a kifogás teljes mértékben meglapozott volt.

A Pest Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szeptember 20-án megállapította, hogy a fellebbezésből hiányzott az előírt jogszabálysértésre való hivatkozás, azaz: a fellebbező nem jelölte meg, hogy szerinte a HVB határozata mely jogszabályhelyet sért. Erre tekintettel a TVB-nek a fellebbezés érdemi vizsgálatára nem volt lehetősége, így a fellebbezést elutasította.

Megkérdeztük Kolozs Csabát az ügyről. A polgármester-jelölt érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy tudomásul vették a határozatban foglaltakat. Továbbra is tiszta kampányeszközökkel élnek, és erre buzdítják politikai riválisaikat is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online