Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: kitettek magukért a gödöllői újoncok a többpróba bajnokságon

2019-09-22 18:35:51

Szeptember utolsó előtti hétvégéjén az újonc (U14) fiú és leány négypróba versenyszámok, a serdülő (U16) hat- és ötpróba, valamint az ifjúsági (U18) nyolc-, illetőleg hétpróba megmérettetések teljesítése után avattak egyéni és csapat bajnokokat Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban.

Kriszt Balázs szakosztályvezető beszámolója szerint a Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportolói az újonc korcsoportban képviseltették magukat, szép sikert elérve. A korosztály számára négypróbákat rendeztek, aminek A verzióját (magasugrás, 80 méteres gátfutás, távolugrás, gerelyhajítás) teljesítette Grünwald Tamás (képen jobbról a harmadik), aki a nap végén 1387 gyűjtött pontjával az ötödik helyen végzett.  A B jelzésű variációban (távolugrás, 80 méteres gátfutás, 300 méter, 1500 méter) állt rajthoz Balázs Gergely (képen balról a második). Gergő a négy próba alatt 1598 pontot szerzett, amivel a hatodik helyen végzett. A C verziót (ötösugrás, gerelyhajítás, 60 méter és súlylökés) hárman is teljesítették a GEAC atlétái közül. A legjobban Fodor Péter (képen jobbról a második) szerepelt, hiszen 2130 pontos egyéni csúcsával ő lett a négypróba országos bajnoka. Peti végig nagyon céltudatosan és határozottan versenyzett, aminek meg is lett az eredménye. Kuti Donát (balról a harmadik), 1290 ponttal a 14. míg Lippai Csaba (képen középen), 1092 pontjával a 17. lett ebben a variációban. Így csapatban – a legjobb négy eredményt értékelve – a GEAC-os újonc fiúk 6405 pontot gyűjtöttek, amivel a második legeredményesebbek lettek.
A lányoknál Tóth-Sztavridisz Szófia a B variációt (távolugrás, 80 méteres gátfutás, 300 méter, 800 méter) teljesítette, és 1739 ponttal a 13. helyen végzett. A gödöllői atlétapalántákat Körmendy Katalin (balra) és Máté Alpár (jobbra) edzők készítették fel. Fotó: Kovács Gábor Krisztián


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online