Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csereingatlant adna lakásépítésre a Gödöllői Premontrei Apátságnak a városvezető

2019-09-20 10:51:17

Amint arra korábban hírportálunk is utalt, feszült helyzet alakult ki az egyetemi városrészen élő lakosság egy csoportja és a különféle fejlesztések megvalósítására készülő Gödöllői Premontrei Apátság között. A konfliktus némiképp érinti az önkormányzatot is, hiszen a vonatkozó építési szabályzat jóváhagyása a városatyák hatáskörébe tartozik.

Szeptember 11-én lakossági fórumot tartottak, amin nem sikerült feloldani a felek közötti nézetkülönbséget. Gémesi György azonban gondolt egyet, és szeptember 19-én a képviselőtestület elé vitte azt a levelet, amit szeptember 13-án Balogh Péter apátnak írt, és amiben azt javasolta: a rend állapodjon meg az önkormányzattal a lakóépületeket körülvevő út és zöldfelület önkormányzati tulajdonba adásáról, amiért csereingatlant biztosítana a település vezetése a város területén a rend által megépíteni kívánt lakásoknak.

A gödöllői képviselők tanácskozásán megjelent Balogh Péter apát, aki a felvetésre reagálva elmondta, hogy az egyházi javak számukra szent dolgok. Egyidejűleg örömét fejezte ki, hogy 70 év után ismét magánterületként kezelhető a szóban forgó ingatlan-együttes, ami nem zárja ki, hogy ne legyenek nyitottak a kompromisszumos megoldásra.

Érdekes fordulatot vett a napirend tárgyalása, amikor a képviselői munkáját 25 év után befejező Varga Árpád megkérdezte: hol tudna a város megfelelő telekingatlan biztosítani a lakások számára? Gémesi György a felvetésre konkrét választ nem adott, mindössze annyit felelt, hogy még nem tart itt az ügy, egyelőre az a cél, hogy a konfliktushelyzet kimozduljon a holtpontról.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online