Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Feszült helyzetben fogadták el a Gödöllői Premontrei Apátság területére vonatkozó telepítési tanulmánytervet

2019-06-26 10:15:28

A gödöllői városvezetés tagjai június 20-i ülésükön – szakmai kiindulási alapként – az alábbi, a témakörben tartott lakossági fórumon elhangzottakkal is kiegészült feltételekkel fogadták el a Gödöllői Premontrei Apátság által készíttetett telepítési tanulmánytervet:
• A tervezett közlekedési rendszert felül kell vizsgálni abból a szempontból, hogy az iskola és az óvoda által generált napi szintű, csúcsidőben jelentkező forgalom súlypontja ne terhelődjön át a lakóházak környezetére, és a tervezett új létesítmények (például: sportcsarnok) – várhatóan csak időszakosan jelentkező, de akkor lökésszerű – forgalma se a lakózónát terhelje.
• A parkolók kapacitásának számításánál figyelembe kell venni a korábbiakhoz képest megnövekedett lakossági személygépjármű-állományt, ami átlagosan lakásonként mintegy 1,5 autót jelent.
• A továbbtervezés során meg kell vizsgálni a zöldfelületek jövőbeli megújításának ütemezettségére vonatkozó szabályozási garanciák beépíthetőségét.

A jóváhagyott határozati javaslatban az is szerepel, hogy a területre vonatkozó helyi építési szabályzat módosításának tervezetét fentiek figyelembe vételével kell elkészíteni. A szóban forgó terület beépítése terve ide kattintva látható.

Gémesi György szóbeli kiegészítésében arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy komoly feszültség keletkezett az ügyben tartott legutóbbi lakossági fórumon, ami nem igazán volt kezelhető. A polgármester leszögezte: a konfliktuskezelésben az önkormányzat szakmai segítséget tud nyújtani, valamint közvetítői szerepre vállalkozhat. Az apátság képviselőinek és a lakosok által delegáltaknak kellene megállapodni a vitatott kérdésekben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online