Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aggaszt a klímaváltozás? Építs közösséget és takaríts meg energiát!

2019-09-07 10:42:14

2019 júniusában második alkalommal indult el az E.ON EnergiaKözösségek program klímabarát, energiatudatos életmódot népszerűsítő 10 hetes „Kell ennyi energia?!” közösségi média kampánya a gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet és az E.ON csoport együttműködésében. A kampány során hetente hasznos tippeket, ötleteket, érdekes cikkeket olvashattak az érdeklődők, akik számára három kihívást hirdettek meg a szervezők.

Idén ősszel, immáron 8. alkalommal kezdődik az EnergiaKözösségek program közösségi része, ahol a résztvevők csupán viselkedésük megváltoztatásával igyekeznek minél több (minimum 9%) energiát megtakarítani. A versenyben EnergiaKözösségek, vagyis 5-10 háztartásból (például: szomszédokból, munkatársakból, barátokból, osztálytársak szüleiből) alakított csoportok vehetnek részt, melyeket egy-egy önkéntes klíma-koordinátor fog össze.

A klíma-koordinátorok feladata saját EnergiaKözösségük megszervezése az ősz folyamán, majd vezetése a verseny során, december és május között. A koordinátorok segítik, hogy a közösség tagjai minimum havonta leolvassák a mérőórákat, hogy a lehető legjobban oldják meg a kreatív feladatokat, valamint hogy minél több energiát takarítsanak meg.

Klíma-koordinátornak bárki jelentkezhet, a feladat nem igényel előzetes tudást, a GreenDependent Intézet szakértő trénerei mindenkit felkészítenek. Ennek érdekében az Intézet három képzést szervez – kettőt a verseny előtt, egyet pedig a verseny félidejében – ahol az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett számos szakmai háttéranyagot biztosít a résztvevők számára. Amire viszont szükség lesz, az a kitartó lelkesedés!

Klíma-koordinátornak jelentkezni az itt elérhető űrlap kitöltésével lehet, szeptember 15-ig! A jelentkezés előtt javasolt a képzéseket bemutató leírás átolvasása, ami részletesen taglalja, hogy miről is szól igazán az EnergiaKözösségek program, és hogy mit jelent, milyen feladatokkal jár a klíma-koordinátorság.
Kedvcsinálónak érdemes megtekinteni az ide kattintva látható kisfilmet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online