Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyibe kerül és miből áll a Szőlő utcai körforgalom építése?

2019-08-08 08:21:10

Amint arról hírportálunk is beszámolt, augusztus 8-ától, csütörtöktől – várhatóan a hónap végéig – megváltozik a forgalmi rend a Szőlő utca-Szent János utca-Röges utca találkozásánál létesülő körforgalom építése miatt

Több olvasónk is jelezte, érdekelné, hogy milyen műszaki megoldást alkalmaz a kivitelező. A beruházás kapcsán a feladattal megbízott önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság, a VÜSZI Kft. közbeszerzési pályázatot írt ki, aminek nyertese az ürömi székhelyű Mélyép-Kontakt Építőipari Kft. lett, amely nettó 40.126.253 forintért vállalta teljesíteni a feladatot.

Az egysávos, nyújtott, négyágú körforgalom-beruházás legfontosabb műszaki paraméterei a következők:
♦ A körforgalom a Szőlő utcában egy tengelybe esik, a másik két esetben az ág 15 méteres eltolással kapcsolódik a főtengelyhez. A mélypontban víznyelőt kell elhelyezni.

♦ Ívek külső sugár: 8 méter • járható gyűrű sugár: 2 méter • járható gyűrű szélessége: 4 méter • járható gyűrű hossza: 17,10 méter • Körgyűrű szélessége: 6 méter.

♦ A körforgalom mindenhol kiemelt szegéllyel lesz körülvéve, a gyalogátkelőhelyeknél a 12 centiméter magas szegély 2 centiméterre lesz lesüllyesztve, a süllyesztés 2 méteren keresztül történik.

♦ A gyalogátkelőhelyek szélessége 3 méter, a felálló felület 2x4 méter. A járdáig 1,50 méter széles sáv vezet, vagy közvetlen csatlakozik a meglévő járdához. Utóbbi helyekre korlátot kell elhelyezni.

♦ A csatlakozó járdákat fel kell újítani a terven jelölt helyeken. A kapubehajtók csatlakoznak a felújított burkolathoz. A sarkon található Csíkos ABC parkolójának behajtó, dohánybolt felőli ága megszűnik.

♦ A csapadékvíz elvezetésére víznyelőket és azok főcsatornára történő rákötését kell megépíteni. Amelyik víznyelő főcsatornára esik, rácsos tisztítóakna fedelet kap. A Szent János utcánál levő mélyvonalban szivárgó drént kell beépíteni, és azt a csapadékvíz-elvezető rendszerbe bekötni.


A közbeszerzési pályázaton nyertes cégről annyit feltétlenül érdemes elárulni, hogy nem ez az első munkája Gödöllőn. Az elmúlt évben kivitelezője volt a Dózsa György úti kerékpárút külső, Széchenyi utca és Haraszti út közötti 910 méteres szakaszának, a munkálatokat bruttó 81,7 millió forintért végezte el. A nyolc évvel ezelőtt alapított Mélyép-Kontakt Kft. tavalyi nettó árbevétele kevéssel haladta meg a 154,3 millió forintot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online