Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kért tizenöt millió helyett hatot hagyott jóvá az NKA a gödöllői műemlék állagmegóvására

2019-08-01 16:37:26

Gödöllő január utolsó napján elfogadott költségvetésében közel 800 millió forintot különítettek el a lakó- és nem lakó épületek fejlesztésére. A keretösszegből a két legnagyobb tételt a polgármesteri hivatal Szabadság tér 6. szám alatti épületének átépítésére, bővítésére (500,2 millió forint), valamint a Testőrlaktanya helyreállítására (226,5 millió forint) tervezték be.

Az „új városházának” szánt ingatlan esetében a közbeszerzési eljárás – a rendelkezésre álló fedezetnél magasabb árajánlatok miatt – eredménytelen lett, a Várkapitányi lakként is aposztrofált épületnél azonban gőzerővel zajlanak a belső munkálatok.
A város központjában található műemlék állatmegóvásához, restaurálásához 6 millió forinttal járul hozzá a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Örökségvédelmi Kollégiuma, amelynek tagjai támogatásra méltónak ítélték a gödöllői pályázatot – derül ki a szervezet honlapján közzétettekből.


A történet azonban úgy teljes, ha feltárjuk az előzményeket. A gödöllői városvezetés tavaly január végén döntött a pályázaton való részvételről, azzal, hogy a bruttó értéken számolva 30.480.000 forintos munkákra – figyelembe véve a pályázat 50%-os intenzitását – a felső határnak számító 15 millió forintot igényel, a fennmaradó összeget (15.480.000 forint) pedig önerőként vállalja biztosítani. Ha ezt vesszük alapul, akkor az NKA a megpályázott összeg 40 százalékát ítélte meg az idei év utolsó napjával záruló megvalósítási időszakra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online