Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A karikagyűrűkről röviden

2019-07-26 11:29:04

Összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni a karikagyűrűkről, ami a gödöllői érintettek számára is roppant hasznos lehet akkor, ha éppen esküvő előtt állnak.

A karikagyűrűk manapság már többféle nemesfémből készülhetnek, mint korábban, bár a legelterjedtebb még mindig az arany. Manapság inkább a színekkel variálnak, ami lehet sárga arany, fehér arany, vörös arany vagy extrém esetekben zöld arany. A különbség itt nem a minőségben keresendő, hanem az ötvözőanyagban.

Röviden: a fehéraranynak a nikkel vagy a palládium az ötvözőanyaga, a sárga aranynak a sárgaréz, valamint az ezüst, a vörös aranynak nem meglepő módon a vörösréz és ezüst, a zöld aranynak pedig a színezüst.

Trendek itthonról
Itthon karikagyűrű vásárlása terén az látható, hogy a hölgyek odavannak a csillogó dolgokért. A menyasszonyok jelentős része kér a gyűrűbe apró kis követ, hogy ezzel is nőiesebbé tegyék a gyűrűt. Színek szempontjából felszálló ágban van a fehér arany, de nagyon sokan keresik a különböző színű aranyak ötvözetét is. A platina is kelendő, bár az ára miatt csak mértékkel választják. Allergiásoknak pedig a palládium, vagy az azzal ötvözött fehér arany az ideális.

Bár egyelőre tartják magukat a hagyományos gyűrűk, egyre nyitottabbak a párok a különböző, extrémebb típusú gyűrűk iránt, mint amilyen a geometrikus.


Tömeggyártás vagy egyedi elképzelés

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is. Míg egy egyedi tervezésű gyűrű biztosan különleges, és senki másnak nincsen, addig annak az ára az, ami elriasztja a párokat. Pedig fontos tudni, hogy egy karikagyűrűt nem néhány évre, hanem jó esetben egy életre választunk. Jó hír, hogy amennyiben viszünk anyagot a gyűrű készítéséhez, akkor azt már nem kell kifizetni, így ha van otthon olyan lánc vagy gyűrű és egyéb ékszer, amit nem használunk, akkor érdemes megpróbálni beolvasztatni.

A futószalagon gyártott gyűrűk legnagyobb előnye, hogy készen kapható, nem kell rá várni. Emellett az ára is sokkal barátibb, mint az egyedileg tervezetteknek. Itt inkább a minőség az, aminek a rovására megy a kedvező ár. Ezek általában vékonyabbak és ezáltal kevésbé tartósak, mint tervezett társaik. Ezek azonnal megvásárolhatóak, maximum a méreten kell kicsit állítani, így hamar kézhez kaphatjuk őket. Az egyedileg tervezett darabok esetében nem ritka a 3 hetes elkészítési idő sem.

Egy átlag jegygyűrű az 1 grammos súlytól kezdődik, bár ezek a típusok könnyen törnek, ami pedig minden, csak nem gazdaságos, nem beszélve az eszmei értékéről.

Bár, sokan szeretnek otthon kísérletezni, így megpróbálják az arany ékszereket házilag megtisztítani, de el kell keserítenünk őket, mert ahhoz, hogy azok az ékszerek újra tiszták legyenek, elengedhetetlenek a profi gépek és persze a szakemberek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online