Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Motivációs idézetek az edzéseiddel kapcsolatban, amiket semmiképpen ne fogadj meg!

2019-07-20 11:13:13

Az edzésekkel kapcsolatban a legtöbb ember bizonytalan. Hiszen te sem vagy feltétlenül profi, ezért sokszor nem tudod, hogy milyen tanácsokat fogadj meg, kire hallgass, és pontosan hogyan végezd a gyakorlatokat. Ráadásul, rengeteg, elvileg hasznos tanácsot olvashatsz a neten, amiknek egy része nem hogy nem hasznos, hanem kifejezetten káros. Ezek az instrukciók ugyanis sokszor rossz irányba visznek el, és inkább hátráltatnak a gyakorlás során.

Tényleg nincs fejlődés szenvedés nélkül?

Talán te is hallottad már azt a kifejezést, hogy „no pain, no gain”, azaz, ha nem szenvedsz eleget, akkor nem is fejlődsz. De nem ez az egyedüli bölcsesség, amit érdemes fenntartásokkal kezelned, ha komolyabb szintre szeretnéd emelni az edzéseket. Ezekből a „szabályokból” gyűjtöttünk most össze neked néhány olyat, amit nem kell annyira komolyan venni. Motivációra persze szükség van, de nem mindegy, hogy milyen „filozófia” áll az adott tuti tipp mögött.
A legjobb az, ha te magad tapasztalod ki a határaidat, és ahhoz igazítod az edzések intenzitását!

Valóban az utolsó két ismétlés a tuti?

Az edzéseket, legyen az súlyzós vagy egy csoportos óra, mint például a TRX, mindig adott ismétlésszámmal kell végezni. Vannak azonban olyanok, akik szerint egészen addig kell egy adott gyakorlatot tolni, ameddig már nem tudnál még egy utolsó sorozatot megcsinálni belőle.

Ebben az a trükk, hogy miközben a kemény edzés fontos, nem szabad az addig vezető utat sem lebecsülni. A fokozatosság és a folyamatos terhelés is fontos, plusz minél fáradtabb vagy, annál szabálytalanabb technikával hajtod végre a gyakorlatokat, ami viszont akár káros is lehet az egészségedre. Vagyis mindig figyelj arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására!


Van összefüggés az eredmény és a fájdalom között?

Valamilyen rejtélyes oknál fogva azt gondoljuk, hogy az edzés akkor igazán hatékony, ha a következő napon meg se tudunk mozdulni. Az igazság viszont az, hogy nem attól lesz szuper egy edzés, ha utána napokig lábra sem tudsz állni! Persze egy-egy hosszabb kihagyás után előfordulhat, hogy izomlázad lesz, vagy hogy itt-ott fáj, de alapvetően nem ez a normális!

Szintén nincs rendben az sem, ha edzés után – vagy közben – hánysz, hiszen ez is azt jelenti, hogy a szervezetedet elvitted a tűréshatárig. Mert az edzéseknél az is fontos, hogy utána jól érezd magad, ami nehéz lesz, ha teljesen kizsigereled magad. Vagyis haladj fokozatosan, és ne halj bele az edzésbe, ne hajtsd túl magad, inkább csak addig csináld, amíg még jólesik, és fejlődsz is!

Arra is figyelj oda, hogy a megfelelő táplálékot vidd be a megfelelő időben, mert akár ettől is rosszul érezheted magad az edzés közben. Ha pedig beteg vagy – legyen az egy sima nátha vagy valami komolyabb tünet –, akkor gondolj az egészségedre, és ne terheld a szervezetedet még edzéssel is. Illetve ne fertőzz meg másokat!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online