Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel 200 millióból újítanák meg a Rákos-patak gödöllői szakaszát

2019-06-28 10:15:23

Tavaly márciusban a gödöllői településvezetés egyszer már jóváhagyta azt a konzorciumi együttműködési megállapodást, ami Rákos-patak völgye Pest megyei szakaszának megújítására vonatkozik. A kontraktust azonban a projekttel és a támogatási kérelemmel kapcsolatos egyéb egyeztetések elhúzódása miatt nem írták alá.

Június 20-án a gödöllői városatyák arra bólintottak rá, hogy a Pest Megyei Önkormányzat a vonatkozó térségfejlesztési koncepció és stratégiai programban foglalt célok megvalósításának érdekében egyedi támogatási kérelmet nyújtson be az érintett települések (Szada, Gödöllő, Isaszeg, Pécel) bevonásával, azokkal konzorciumot alkotva.
Az egyedi támogatási kérelmet bruttó 420 millió forintos igénnyel kívánják eljuttatni az illetékesekhez, amiből a gödöllői projektelemre – pozitív elbírálás esetén a terv szerint – bruttó 197.167.924 forint jut.

Ezen összegen felül a Pest Megyei Önkormányzat, mint konzorciumvezető a támogatási összegből bruttó 12,3 millió forintot külön pénzeszköz-átadási megállapodás keretében átad Gödöllő Város Önkormányzata részére, tekintettel a Rákos-patak környezetében megvalósítani kívánt egyéb beruházásokkal való összhangra és a korábbiakban megindított tervezési eljárásra.

A további konzorciumi tagok közül a Pécelt érintő projektelemre bruttó 158 millió forintot, az Isaszeget érintő projektelemre bruttó 37,5 millió forintot, míg a Szadát érintő projektelemre bruttó 18 millió forintot áldoznának. A Pest Megyei Önkormányzat egyéb költség jogcímen 9,3 millió forintot számolhat el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online