Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több mint 162 millióból revitalizálnák a Rákos-patak gödöllői szakaszát

2018-03-30 15:02:13

A Rákos-patak revitalizációja érdekében évek óta folynak szakmai egyeztetések, mivel a patak Pest megyei szakaszának rendezése, illetve a patak menti területek turisztikai, rekreációs és egyéb potenciáljának kihasználása összehangolt fellépést igényel az érintettek részéről.

A Pest Megyei Önkormányzat a Rákos-patak völgye Pest megyei szakaszára vonatkozó térségfejlesztési koncepció és stratégiai programban foglalt célok megvalósításának érdekében egyedi támogatási kérelmet kíván benyújtani az érintett települések (Szada, Gödöllő, Isaszeg, Pécel) bevonásával, azokkal konzorciumot alkotva, a nemzetgazdasági miniszterhez.
Az egyedi támogatási kérelmet bruttó 350 millió forintos igénnyel kívánják eljuttatni az illetékesekhez, amiből a gödöllői projektelemre – pozitív elbírálás esetén a terv szerint – bruttó 162.179.000 forint jut.
Ezen összegen felül a Pest Megyei Önkormányzat, mint konzorciumvezető, a támogatási összegből bruttó 6,6 millió forintot külön pénzeszköz-átadási megállapodás keretében átad Gödöllő Város Önkormányzata részére, tekintettel a Rákos-patak környezetében megvalósítani kívánt egyéb beruházásokkal való összhangra és a korábbiakban megindított tervezési eljárásra.

A további konzorciumi tagok közül a Pécelt érintő projektelemre bruttó 115,8 millió forintot, az Isaszeget érintő projektelemre bruttó 34,7 millió forintot, míg a Szadát érintő projektelemre bruttó 19,8 millió forintot áldoznának.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online