Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Semmi olyat nem tettem, amiért vissza kellene lépnem!

2019-06-19 09:13:09

Május utolsó előtti napján a gödöllői képviselőtestület tagjai többségi szavazással hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzat 60 millió forintért eladja a tüdőgondozó Ady sétány és Légszesz utca találkozásánál lévő épületét és a hozzá tartozó telkeket a helyi székhelyű BOMM Egészségügyi Kereskedelmi Kft-nek. Az ügyletet a Fidesz-KDNP képviselői mutyi-szerűnek ítélték, és kilátásba helyezték, hogy a szerintük áron aluli értékesítés miatt büntetőfeljelentést tesznek. Simon Gellért és Molnár Árpád első körben a törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek a Pest megyei Kormányhivatal illetékeseinél. Hogy mit szól a történtekhez Bók Károly, az ingalant megvásárló cég ügyvezető igazgatója? Többek között ez is kiderül az alábbi interjúból.

- Igazgató úr! Az Ön által vezetett gazdasági társaság megadta az ingatlanokért a pályázati kiírásban szereplő 60 millió forintos minimál árat. Ehhez képest a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők úgy számoltak, hogy az épület és a telkek legalább 200 millió forintot érnek, vagyis: az önkormányzatot mintegy 140 millió forintos anyagi hátrányt szenvedett el. Reális ez a meglátás?
- Már korábban terveztem ezt a beruházást, magánkézben lévő más helyszínen, ám az az elképzelés sajnos, meghiúsult. A kötött felhasználási célhoz, mérethez és a pályázati kiírásban szereplő egyéb feltételekhez, valamint a bontással járó további költségekhez képest, egyáltalán nem aránytalan a vételár. Meglepődnék, ha lényegesen eltérő szakvélemények lennének a háttérben.

- Olyan pletykák is terjengtek a városban, hogy Ön, illetve az Ön cége közreműködött, pontosabban anyagi segítséget nyújtott Gémesi Györgynek abban, hogy 2017 tavaszán életre hívja az Új Kezdet pártot. Ennek mennyi a valóságtartalma?
- Figyelemmel kísérem a helyi és országos közéletet, Gémesi György közéleti szerepléseit is. Ennyi. Esetleg időnként néhány nagy beszélgetés maradt a régi politikai aktivitásból. Beszélgetni viszont minden ,,oldal” képviselőivel szoktam. Túl vagyok egy súlyos betegségen. Tavaly februárban egy komoly műtétem volt, majd azt követően a kezeléssel teltek a napjaim. A Boróka Egészségház lefoglalja az energiáimat és egyébként sem szeretnék ilyen durva, romboló, értelmetlen megosztottság mellett a táborok közé szorulni. Sem az Új Kezdetet, sem más politikai pártot nem támogattam.

- Szavaiból azt veszem ki, hogy Ön sem korábban, sem most nem kíván sem politikai, sem gazdasági közösséget vállalni Gödöllő jelenlegi polgármesterével. Vagy tévedek?
- Sem vele, sem mással nincs szükségem politikai közösségre az ügyben. Ez számomra messze nem politikai ügy. Az önkormányzat elad egy ingatlant a maga szabályai és érdekei szerint, amin egészségügyi fejlesztést szeretne látni, szigorú feltételek mellett. Nekem volt egy magánkórház projektem, kész tervekkel, ráadásul, nem önkormányzati ingatlanon. Ez meghiúsult, most pedig esélyt láttam rá, hogy feléleszthető legyen bizonyos adaptációkkal.
Ha valaki, akkor én látom, milyen a hazai egészségügy helyzete. Az emberek egy életen át fizetnek az állami ellátó rendszernek, mégis hozzánk jönnek, egyre többen. Ez nem véletlen. Ha én lennék a város vezetője és bizonyos lennék, hogy egy ilyen beruházás megvalósulhat a kiírt feltételekkel a városban, ingyen is próbáltam volna telket adni hozzá.


- Hogy a lényegről is szó essék: a törvényességi felügyeleti eljárás miatt nem gondolkodott azon, hogy visszalép?

- Ez nem az én ügyem! Nyílt pályázaton indultam, más is megtehette volna, hogy pályázatot nyújt be. Semmi olyat nem tettem, amiért nekem vissza kellene lépnem. A projekthez kell az ingatlan, de ez csak egy lépés, az első lépés, és ez mellé még sok kis lépésre van szükség a létesítmény megvalósításáig. Ha nem sikerül, a telek újra a közösségé lesz. Ha nekem esetleg nem sikerül, a Gödöllőn élőknek akkor is azt kívánom, hogy mással sikerüljön.

- Ha minden a terv szerint alakul, mikor nyithatja meg kapuit Gödöllő első magánkórháza?
- Kettő, legfeljebb három éven belül, az engedélyes tervek meglététől számítva.

- Lehet, hogy korai még a kérdés, de nem megkerülhető: kik és milyen feltételekkel vehetik majd igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat?
- Addig még sok víz lefolyik a Dunán, de, aki jár a Boróka Egészségházban, érezheti, hogy tisztességes ellátást kap a pénzéért, egy korrekt környezetben. Egyre több magán egészségügyi létesítmény lesz. Szükség van rájuk! Színvonal, biztonság, versenyképesség: ez az, amit garantálni szeretnék.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online