Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan rendezzük meg a legszuperebb nyári kerti partit?

2019-06-18 11:14:49

Végre valahára hátunk mögött tudhatjuk ezt a cseppet sem vérpezsdítő, Gödöllőn is sok csapadékot hozó májust! Jön a nyár, itt az idő, hogy előszedjük a kerti parti kellékeit! De vajon milyen trendek uralkodnak idén? Akad-e örök darab?

Teljesen mindegy, hogy mekkora az a szabad tér, ahol a vendégeknek grillezhetünk, netán üdítő nyári koktélokat kínálunk, míg sül a harapnivaló. Jobbnál jobb recepteket találhatunk nemcsak az újságok hasábjain, de bloggerek, sztárszakácsok főzőműsorai is rengeteget foglalkoznak a kerti parti témájával.

Mitől lesz az év legjobb kerti partija a tiéd?
Amikor eldöntjük, hogy kerti partira invitáljuk meg családunkat, barátainkat, kollégáinkat, a legeslegjobb oldalunkat akarjuk bemutatni. A kulcsszó a stílus, ami meghatározza az est témáját, ami meghatározza a díszletet, a felszolgált ételeket és italokat, de ettől függ az is, milyen lesz a meghívó, amit átadunk az érintetteknek.

Ha megvan a téma, ami lehet csak egy egyszerű, nyár esti grillezés is, nincs más dolgunk, mint összeállítani a listát, miket is érdemes beszerezni. Erre azért van szükség, mert nagyon könnyű túlköltekezni, felesleges dolgokat megvásárolni, ezt megakadályozandó szorítkozzunk csak a felsorolásban szereplő termékekre! Külön listát érdemelnek a dekorációs kellékek és külön listát a vacsora hozzávalói, kezdve a grillezéshez szükséges faszéntől egészen a pácolandó húsig, a grillezni való zöldségekig vagy a vendégváró falatkák összetevőjéig.

Tipp: akinek nincs mosogatógépe, bizony nem kellemes tucatnyi vendég után mosogatni. Vásároljunk papírtálcákat, papírpoharakat, melyeket a parti végével az ételek nélkül zsákba gyűjtünk a szelektív hulladéktárolóba.

A meghívó kinézete
A digitális világban nagyon sikkesen fog hatni, ha igazi papír alapú meghívót küldünk azoknak, akiket meg szeretnénk hívni. Bónuszként lesz egy hangulata annak is, amikor feladod postára a borítékokat. Ha ezt a módszert elveted idő hiányában, az sem baj, telefonon, e-mail-en, Messengeren, Viberen is kivitelezhető a meghívás.


A menüről

Nem szükségszerű teljes menüsort összeállítani, adjuk meg az esélyt, hogy a vendégek maguk válogassák össze, mit szeretnének a tányérjukra tenni. Miután megvan a teljes lista a résztvevő személyekről, itt az ideje átgondolni, hogy van-e olyan közöttük, akinek valamilyen speciális étrendet kell követnie. Ezen emberekre érdemes külön figyelmet fordítani. Például ha van olyan személy, aki nem iszik alkoholt, akkor alkoholmentes italokról is illik gondoskodni, mint házigazda.

Nem szükségszerű a konyhában vagy a grillrács mellett robotolni!
Számtalan ötletet lehet találni, ahol előre elkészült látványos hidegtálakról is megtalálják az emberek a számításukat, mellette pedig az előre bepácolt húsféléket, zöldségeket összeválogatva feldobhatják a grillre. Járjunk mindennek utána!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online