Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pályázat nélkül nevezték ki a palotakerti óvodavezetőt

2019-06-08 11:06:40

Május utolsó csütörtökjén a gödöllői képviselőtestület tagjai – miután jó néhány, jelentősebb horderejű kérdésben állást foglaltak – szavazással kifejezett döntésükkel az alábbi témakörökben is dűlőre jutottak:

• A tanácskozás bevezetéseként pályáztatás nélkül adtak megbízást a Gödöllői Palotakert Óvoda vezetésére Varga Lillának, aki (2014 óta) eddig is az intézmény élén állt. A kvázi versenyhelyzet előidézését azért hagyták ki, mert a szakember kinevezésével a nevelőtestület tagjai száz százalékban egyetértettek, valamint a szülői közösség is egyöntetűen támogatta azt. Varga Lilla idén augusztus 1-jétől 2024. július 31-ig töltheti be a tisztséget. Garantált illetményét havi, bruttó 337.995 forintban állapították meg, ami 10.500 forintos munkáltatói döntésen alapuló illetménnyel és 73.080 forintos vezetői pótlékkal egészül ki.

• Egy másik helyi óvodával kapcsolatosan olyan határozat született, hogy a városvezetés hozzájárul az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása elnevezésű pályázaton történő részvételhez. Sikeres kandidálás esetén, a Kazinczy körúton található Gödöllői Mosolygó Óvoda felújítása valósulhat meg. A beruházás tervezett bruttó összköltsége 51.129.588 forint, aminek fele nyerhető el a pályázaton. A fennmaradó 50 százalékot, azaz: bruttó 25.564.794 forintot önerőként a település idei költségvetése fejlesztési tartalékának terhére tervezik biztosítani.

• Ha minden jól megy, 1.200 négyzetméteres felületű futókör épülhet az Alsóparkban. A 120 centiméter széles, egy kilométer hosszúságú rekortán borítású pálya kialakítása az előzetes számítás szerint bruttó 60 millió forintot emészt fel. Az összeg felére pályázni kívánnak, míg a maradék 30 millió forintot a helyi büdzsé fejlesztési tartalékából teremtenék elő.

• Döntés született arról, hogy a törvényi előírások betartása érdekében a polgármester – a családok átmeneti elhelyezésének biztosítása céljából – határozatlan idejű szerződést kössön a kerepesi székhelyű Magyar Protestáns Segélyszervezettel. A kontraktus értelmében egy, a városban bejelentett lakcímmel rendelkező család elhelyezése oldható meg a szervezet erdőkertesi átmeneti otthonában, amiért a gödöllői önkormányzat éves szinten bruttó 800 ezer forintot fizet.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online