Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csökkenő tendenciát mutat a bűncselekmények száma Gödöllőn

2019-05-31 14:02:06

Ezúttal Farkas Imre rendőr ezredesre (képen), a Gödöllői Rendőrkapitányság parancsok-helyettesére hárult az a feladat, hogy képviselje a Petőfi Sándor utcai központú rendvédelmi egységet a gödöllői önkormányzat tanácskozásán. A városatyák május 30-án ismerhették meg a kapitányság közbiztonsági (bűnügyi és közlekedési) beszámolóját az elmúlt évben a településen történtekről és az azok hatására tett intézkedésekről.

Az ide kattintva olvasható beszámolót jegyző, az ülésen azonban részt venni nem tudó Lajmer György kapitányságvezetőt helyettesítő főtiszt szóbeli kiegészítésében a városban bekövetkezett bűncselekmények számának több mint 10 százalékos csökkenését emelte ki, illetve arról is szólt, hogy a folyamatosan növekvő gépjármű-forgalom egyre nagyobb kihívások elé állítja a kapitányság munkatársait.

Halász Levente lokálpatrióta klubos képviselő arról kérdezte az ezredest, hogy a várost elkerülő út megépítése milyen hatással lenne a belterületi zsúfoltságra, míg Gémesi György – aki elmondta, hogy belépett a polgárőrségbe és az utóbbi időben dupla, sejtése szerint politikai indíttatású betörés áldozata volt – azt szerette volna megtudni, hogy az M3-as autópálya Gödöllő környéki szakaszán bekövetkező balesetek miatti terelésekkel miként birkóznak meg a helyi rendőrök.
Farkas Imre úgy fogalmazott, az elkerülő út minden bizonnyal javítana a gödöllői közlekedés állapotán, a terelések miatti forgalomirányítás pedig főként azért jár kihívással, mert az autópálya nem a gödöllői kapitánysághoz tartozik, így a rendkívüli helyzetekre nehezebb azonnal reagálni.

Érdekes adalékként szolgálhat, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság terültén működő önkormányzatok (8 város és 18 község) – a belügyminisztérium felkérése alapján – értékelték a helyi rendőrök elmúlt évi munkáját, aminek eredményeként az ötös skálán 4,33 (tavaly 4,36) volt az „érdemjegy-átlag”. A gödöllői városvezetés 4,06 egységgel (2017-re vonatkozóan 3,56) minősítette a ténykedést. Ennél rosszabbat három település (Isaszeg, Zsámbok, Bag) irányítóitól kaptak a gödöllői kapitányság munkatársai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online