Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fiatal tudósjelöltek vetélkedése Gödöllőn

2019-04-24 17:52:58

Április 24-én elkezdődött a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi Szekciójához kapcsolódó háromnapos rendezvénysorozat, aminek rendezési jogát a Szent István Egyetem (SZIE) nyerte el – közölte szerkesztőségünkkel a SZIE Médiaközpontjának munkatársa.

A SZIE gödöllői campusán április 26-ig tartó eseménysorozat kardinális jelentőségű a Társadalomtudományi Szekciót befogadó egyetem számára: a SZIE-n több száz pályázó, mester, bíráló, szponzor, illetve érdeklődő van jelen. A pályaművek témaköreinek megfelelően a próbatétel 23 tagozaton zajlik, a megmérettetésre 251 pályamű érkezett, ezenkívül 260 részvételi jogot elnyert hallgató, több mint 500 bíráló, illetve 70 zsűritag vesz részt a szekció munkájában.

A nyitó ceremónia dr. Káposzta József köszöntőbeszédével vette kezdetét. A SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja elmondta, hogy egy tehetséges hallgató valójában akkor eredményes, ha valamennyi benne szunnyadó tehetség a felszínre kerül. Napjainkra már elfogadottá váltak azok az eredmények, amik rámutatnak arra, hogy a tehetség-összetevőket nem készen kapjuk, hanem azok hosszas fejlesztőmunka eredményeként formálódnak. Soktényezős, sokszínű az a folyamat, amelynek végén a szunnyadó tehetségből alkotó tehetség válik – emelte ki a dékán.

Az elnökség tagjai (balról jobbra): Csehné dr. Papp Imola, a Társadalomtudományi Szekció ügyvezető elnöke, dr. Mezey Barna, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke, dr. Káposzta József, a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja és dr. Orosz Éva, a Társadalomtudományi Szakmai Bizottság elnöke (fotó: Balázs Gusztáv)

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) szervezésében megvalósuló megmérettetés az idei évben két újdonságot is tartogat a pályázók számára: az egyik, hogy a felsőoktatási intézményekben tanuló diákok mellett, idén az OTDK szekció ülésein középiskolás nebulók is részt vesznek, teret adva ezzel egy olyan korosztálynak, akik első kézből tapasztalhatják meg a különböző tudományos tevékenységeket, ezáltal hozzásegítve őket egy esetleges jövőbeli kutatómunka megkezdéséhez.
Az idei évben először rendezik meg a Roska Tamás Tudományos Előadást, ami egyfajta tisztelgés a nemzetközileg is elismert Széchenyi- és Bolyai-díjas akadémikus, professzor életműve előtt, aki fiatalok generációit indította el a világszínvonalú kutatómunka felé.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online