Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszavonult Széles Petra, Gödöllő örök 13-asa

2019-04-12 21:28:12

NB I. Liga, kvalifikáló kör a 11-14. helyekért, 6. forduló:
Gödöllői RC – Palota Volley 3-0
(12, 19, 19)

Lecsupaszítva a történéseket, egy szóval lehetett jellemezni a 2018/2019-es bajnoki idény ezen szegmensének utolsó találkozóját: búcsú! Túl azon, hogy a csapatok számára lezárult a pontvadászat kvalifikáló köre, három gödöllői játékos is érintett volt a búcsú szó kapcsán. Széles Petra 14 éves gödöllői szolgálat után fejezte be aktív sportpályafutását (13-as számú mezét is visszavonultatták) és a válogatott keretébe meghívást kapott Dégi Barbara is utoljára lépett pályára klubszínekben. (A játékosok  a képeken Barta László klubelnökkel láthatók.)

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy egy kicsit háttérbe szorultak az esetenként küzdelmes és kifejezetten jó hangulatú meccs sportvonatkozású történései. Más kérdés, hogy a végeredmény azon a tényen már nem változtatott, miszerint: a gödöllőiek az alsóház bajnokai lettek, a – Széles Petra korábbi, GRC-s játékostársait (Antal Anett, Halla Petra, Jaczkó Krisztina, Mester Orsolya, Rácz Márta) is soraiban tudó – vendégek pedig elvileg osztályozóra készülhetnek az egyik NB II-es csoport győztese ellen, hogy megtarthassák NB I-es tagságukat.


A gödöllői alakulat végül simán hozta a kötelező győzelmet, és az a terv is bejött, hogy a győztes pontot Széles Petra szerezze. Ezt követően, aki élt és mozgott a csarnokban Gödöllői örök 13-asának a nyakába borult, és kezdődött az ünneplés. A könnyeivel küszködő búcsúzó, annyit mondott: iszonyatosan jó érzés, hogy ennyien eljöttetek!

A Gödöllői RC csapata 45 ponttal, 54-45-ös szett- és 2.144-2.076-os pontaránnyal az NB I. Liga 11-14. helyekért zajló kvalifikáló körének 1. helyén végzett (összességében 11. lett).

Szem nem marad szárazon

Széles Petrával kapcsolatos, közös emlékeit, aki tehette, a helyszínen elevenítette fel. Többen azonban nem tudtak eljönni, ezért üzentek. Egyikük a sportág napjainkban legjobb magyar női játékosának tartott egykori csapattárs, Szakmáry Gréta volt, aki Németországból küldte el megható szavait. Íme:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online