Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői könyvtár és a múzeum beszédes számadatai

2019-04-10 16:38:40

Március végén a gödöllői képviselőtestület tagjai két, az önkormányzat fenntartásában lévő közművelődési intézmény tavaly végzett tevékenységéről szól beszámolót fogadtak el, illetve egyidejűleg jóváhagyták a 2019-es esztendőre vonatkozó munkatervet.

Az egyik intézmény a Gödöllői Város Könyvtár és Információs Központ, aminek vezetője tavaly szeptember óta Liskáné Fóthy Zsuzsanna. A teljesség igénye nélkül elmondható, hogy a Dózsa György úti könyvtár regisztrált olvasóink száma – kisebb-nagyobb ingadozások mellett – viszonylag állandónak mondható: évek óta stabilan 7.000 fölött van, ami a helyi lakónépesség 21%-át jelenti. A kölcsönzött dokumentumok száma az elmúlt évben 145.653 volt, míg a helyben használt dokumentumok mennyisége elérte a 128.658 darabot.
A 2018 őszén külön is díjazott minőségi munka ebben az esztendőben is folytatódik: a kiemelt feladatok közé a zöld könyvtárral kapcsolatos projektek tartoznak.

A Kerényiné Bakonyi Eszter által vezetett Gödöllői Városi Múzeum relikvia-állománya 2018-bann 1.318 tárggyal gyarapodott, amik nagy része ajándékozás útján került a gyűjteménybe. A tudományos és feldolgozó tevékenység mellett, nagy hangsúlyt fektettek a múzeumpedagógiai foglalkozásokra, amiken összesen 1.957 gyerek vett részt tavaly. A látogatók száma 9.382 fő volt az elmúlt évben, ami – a korábbi évek adatival összevetve – stagnálást jelent. Szépen teljesített a Hamvay-kúria épületében található múzeum a pályázatok terén, az elnyert támogatás mindösszesen 16.160.000 forintra rúgott.
Ami a helyi közgyűjtemény idei elképzeléseit illeti, az élre kívánkozik az október 12-én, Nagy Sándor születésének 150. évfordulója kapcsán megnyíló emlékkiállítás, valamint az ugyancsak októbertől közkinccsé tenni tervezett Zsivajgó természet és óceáni világa elnevezésű állandó tárlat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online