Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői könyvtár és a múzeum beszédes számadatai

2019-04-10 16:38:40

Március végén a gödöllői képviselőtestület tagjai két, az önkormányzat fenntartásában lévő közművelődési intézmény tavaly végzett tevékenységéről szól beszámolót fogadtak el, illetve egyidejűleg jóváhagyták a 2019-es esztendőre vonatkozó munkatervet.

Az egyik intézmény a Gödöllői Város Könyvtár és Információs Központ, aminek vezetője tavaly szeptember óta Liskáné Fóthy Zsuzsanna. A teljesség igénye nélkül elmondható, hogy a Dózsa György úti könyvtár regisztrált olvasóink száma – kisebb-nagyobb ingadozások mellett – viszonylag állandónak mondható: évek óta stabilan 7.000 fölött van, ami a helyi lakónépesség 21%-át jelenti. A kölcsönzött dokumentumok száma az elmúlt évben 145.653 volt, míg a helyben használt dokumentumok mennyisége elérte a 128.658 darabot.
A 2018 őszén külön is díjazott minőségi munka ebben az esztendőben is folytatódik: a kiemelt feladatok közé a zöld könyvtárral kapcsolatos projektek tartoznak.

A Kerényiné Bakonyi Eszter által vezetett Gödöllői Városi Múzeum relikvia-állománya 2018-bann 1.318 tárggyal gyarapodott, amik nagy része ajándékozás útján került a gyűjteménybe. A tudományos és feldolgozó tevékenység mellett, nagy hangsúlyt fektettek a múzeumpedagógiai foglalkozásokra, amiken összesen 1.957 gyerek vett részt tavaly. A látogatók száma 9.382 fő volt az elmúlt évben, ami – a korábbi évek adatival összevetve – stagnálást jelent. Szépen teljesített a Hamvay-kúria épületében található múzeum a pályázatok terén, az elnyert támogatás mindösszesen 16.160.000 forintra rúgott.
Ami a helyi közgyűjtemény idei elképzeléseit illeti, az élre kívánkozik az október 12-én, Nagy Sándor születésének 150. évfordulója kapcsán megnyíló emlékkiállítás, valamint az ugyancsak októbertől közkinccsé tenni tervezett Zsivajgó természet és óceáni világa elnevezésű állandó tárlat.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online