Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Testükkel védik a fiatalok az Egyetem téri fákat

2019-02-22 11:24:04

Az utóbbi napok gödöllői történéseinek középpontjába került, hogy kertrendezésben kezdtek az Egyetem téri területen. A növényzet „felülvizsgálata” fák kivágásával és csonkításával is jár, ami többekben – elsősorban a környéken élőkben – váltott ki tiltakozást, ellenérzést.
Fiatalok egy csoportja odáig merészkedett, hogy testével védje meg bizonyos egyedek pusztulással egyenértékű eltávolítását. Civil tiltakozás az Egyetem téri környezetpusztítás ellen elnevezéssel február 23-án, szombaton 9 órától demonstrációt tartanak a helyszínen az 50 éve város Gödöllő facebook-csoport szervezésében.


A szóban forgó, korábban a Szent István Egyetem kezelésében lévő állami tulajdonú területről 2017 őszén született olyan kormányhatározat, ami a Premontrei Rend tulajdonába adta azt. Próbáltunk tájékoztatást kérni a Gödöllői Premontrei Apátság illetékesétől a kertrendezési munkálatok indokoltságáról és céljáról, de eddig nem érkezett válasz.
Értesülésünk szerint mintegy három évtizedes lemaradást számolnak most fel azzal, hogy a szakértők által megfogalmazott javaslatok alapján sérült, beteg, illetve fertőzött növényeket távolítanak el vagy csonkolnak meg. A gondozatlanság eredménye az is, hogy egyes fák gyökérzete veszélyt jelent a földfelszín alatti közműhálózatra, illetve cél a balesetveszélyes egyedek kiszűrése is. Ígéret van arra, hogy ahol erre lehetőség nyílik, pótolják a kiirtott növényzetet.

Kapcsolódó cikk: Fakivágás-ügy: a tulajdonosi felelősség is vezérli a Premontrei Rendet


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online