Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bővülhet a gödöllői hegyoldal csapadékvíz-elvezetési rendszere

2019-01-10 09:52:03

November végén pályázati kiírás jelent meg a Pest megyei települések belterületi csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztésére, korszerűsítésére. Miután a támogatási kérelmeket január 23-án reggel 8 órától lehet benyújtani, a gödöllői önkormányzat tagjai január 10-én, rendkívüli ülésen döntöttek arról, hogy élnek a külső forrás igénybevételének lehetőségével.

Sikeres kandidálás esetén az Antalhegyi utca zárt csapadékcsatorna-hálózatának bővítése valósulhat meg. A szóban forgó területre tett javaslatot azzal indokolták, hogy a hegyoldal beépítettsége folyamatosan növekszik és terület csapadékvíz-elvezetése nem megoldott. Nagyobb mennyiségű csapadék lehullása esetén a víz az útpályán áramlik, vagy rendkívüli esetekben, a szegélyen átlépve veszélyezteti a lentebb lévő ingatlanokat.

A projekt tervezett bekerülési költsége kevéssel több mint 349,1 millió forint. Ebből az összegből megközelítőleg 261,8 millió forintra pályázik a településvezetés, amely a fennmaradó 87,3 millió forintot önerőként biztosítja a város idei és jövő évi költségvetésében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online