Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő is pályázhat csapadékvíz-elvezetést szolgáló fejlesztésre

2018-11-23 16:38:04

Pályázati kiírás jelent meg a Pest megyei települések belterületi csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztésére, korszerűsítésére. A rendelkezésre álló keretösszeg 4 milliárd forint – olvasható a Pest Megyei Önkormányzat honlapján.

A támogatási kérelmeket 2019. január 23-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázó települések. A pályázati kiírás Pest megye településein – így Gödöllőn is – olyan fejlesztések támogatására irányul, amik megakadályozzák az utóbbi tíz évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A támogatás a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztését célozza, olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amik javítják a települések általános környezeti állapotát, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, amelyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést. A pályázat keretében településenként 40 és 300 millió forint közötti értékben van lehetőség vissza nem térítendő támogatás igénylésére a felszíni csapadékvíz-elvezető létesítmények fejlesztését és a települési vízgazdálkodás korszerűsítését célzó projektek kapcsán.
A támogatás intenzitása – az adott település adóerő-képességétől függően – 75-től 95 százalékig terjedhet.

A program alapvetően önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokon megvalósítandó beruházásokat támogat. A pályázattal érintett fejlesztési területbe kizárólag abban az esetben vonhatók be állami tulajdonú ingatlanok, ha azok a település vagy településrész vízgazdálkodási rendszerének szerves részét képezik, vagy meghatározó szerepet töltenek be a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodásában.

Több mint 13 éve, 2005. július 10-én a képen látható következményekkel járt az özönvízszerű természeti csapás Gödöllőn


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online