Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fokozódó balesetveszély a télies utakon

2019-01-06 10:40:08

Január 5-én, a téliesre fordult időjárás következményeként számos esetben vált szükségessé a tűzoltók beavatkozása Pest megyében. Legtöbb alkalommal az úton megpördült, árokba csúszott gépkocsik műszaki mentését hajtották végre az egységek – tájékoztatta szerkesztőségünket Csámpai Attila.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője konkrét esetről is beszámolt: Veresegyház és Őrbottyán között árokba csúszott és felborult egy személyautó. A gépkocsiban többen utaztak, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. A gödöllői hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. (Fotó: PMKI Gödöllő HTP)


Nem hagyható figyelmen kívül az előttünk álló napokban, hogy a közlekedők megváltozott útviszonyokra számíthatnak, ami fokozott figyelmet követel meg. A téli időjárásra tekintettel csak megtankolt és a fagyos körülményekre megfelelően felkészített gépjárművel ildomos elindulni. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Ésszerű az autóban meleg takarót és folyadékot tartani. Miként az is, hogy az indulás előtt tájékozódjunk az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

A téli hónapokban nem mindig kiszámíthatóan változó út- és időjárási viszonyok miatt érdemes figyelemmel kísérni az alábbi elérhetőségeket:
Országos Meteorológiai Szolgálat
Katasztrófavédelem Facebook-oldala
Magyar Közút információs portálja


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online