Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A versenyhivatali vizsgálat Gödöllőn sem érinti az Invitel működését

2018-11-19 16:50:00

A magyarországi műsorterjesztési piac vezető szolgáltatója, a DIGI Csoport a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2018. november 14. napján hozott döntéseire, az azokról kiadott közleményére, illetve az azzal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre reagálva az alábbi tájékoztatást teszi közzé.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) idén májusi határozatában hagyta jóvá, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megvásárolja a Gödöllőn is szolgáltató Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek közvetlen irányítást biztosító többségét. Ezt követően, már 2018 júniusában elkezdődött a két cég szervezeti és informatikai integrációja, távközlési szolgáltatásaik összehangolása, valamint az Invitel távközlési hálózatainak a DIGI hálózatokkal összhangban történő technológiai fejlesztése annak érdekében, hogy a cégcsoport az ügyfelek – köztük a már meglévő és leendő gödöllői előfizetőkre is gondolva – érdekeit szem előtt tartva, minél előbb egységes szolgáltatás portfolióval és kedvező ár-érték arányú szolgáltatásokkal álljon a lakosság rendelkezésére.

A GVH 2018. november 14-i határozatával visszavonta májusi döntését és új eljárást indított az összefonódás versenyhatásainak vizsgálatára. Ez a vizsgálat azonban nem érinti az Invitel működését, kizárólag azokra a településekre korlátozódik, ahol az i-TV Digitális Távközlési Zrt. (a DIGI Kft. egyik hazai leányvállalata) és az Invitel szolgáltatási területei átfedik egymást.

A GVH új eljárása nem befolyásolja a DIGI-Invitel fúzió végrehajtását, mivel a GVH a korábbi jóváhagyást visszavonó döntésével egyidejűleg engedélyezte a DIGI részére, hogy az Invitel feletti tulajdonosi jogait az új eljárás lezárásáig bizonyos, az eredeti jóváhagyó döntésből átvett korlátozások mellett továbbra is gyakorolja. Így a DIGI és az Invitel ügyfelei változatlanul folyamatos és minőségi kiszolgálásban részesülnek.

A GVH az alapeljárásban hozott határozatának visszavonását azzal indokolta, hogy a DIGI az eredeti eljárás során elmulasztott proaktív észrevételeket tenni bizonyos – az i-TV által nyújtott távközlési szolgáltatások által lefedett területekre vonatkozó – hiányos adatokkal kapcsolatban, amikre támaszkodva a GVH az eredeti, összefonódást jóváhagyó döntését meghozta.
A DIGI Csoport illetékesei kihangsúlyozták, hogy a társaság nem ért egyet a GVH döntésével, mivel hiánytalan és pontos információk nyújtásával jóhiszeműen jártak el az alapeljárás során. A GVH által az i-TV és az Invitel szolgáltatások átfedő területei vonatkozásában előírt kötelezettségekhez felhasznált hiányos adatok nem a társaság adatszolgáltatásából származtak, hanem a GVH saját adatgyűjtéséből, amit az igen terjedelmes, 10 hónapot átölelő vizsgálat során folytatott.

Természetesen, ebben az új vizsgálati folyamatban is jóhiszeműen és teljeskörűen együttműködünk a GVH-val annak érdekében, hogy az összefonódást ismételten jóváhagyó, új határozat a lehető leghamarabb megszülethessen – zárul a DIGI Csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online