Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda Magyar Kupa: kiesett a gödöllői hatos

2018-10-31 21:19:36

Magyar Kupa nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:
Penta-Gödöllői RC – Szent Benedek Balatonfüred RA 3-2
(24, 15, -24, -20, 17)

Miután a párharc első ütközetét 3-0 arányban elveszítette a gödöllői csapat, a visszavágón csak úgy csikarhatta ki a továbbjutást Grózer György társulata, hogy négy szettet megnyer, miközben csak egyet veszíthet el, ami viszont nem lehet az utolsó, úgynevezett, aranyszett. Magyarra lefordítva: nem volt könnyű helyzetben a hazai különítmény, amely a három nappal korábbi bajnoki derbin 3-1-re felülmúlta a füredieket.

Ezzel együtt – gödöllői szemszögből nézve – jól indult a mérkőzés, aminek első játszmáját 22-24-es állásról, bravúros fordítással húzták be a vendéglátók, akik a folytatásban már lényegesen könnyebben értek révbe. A harmadik játékrészben egy ideig úgy tűnt, nem érheti baj a házigazdákat, akik 11-5-re is vezettek, majd elfáradtak, és 21-24-ről ugyan még egalizálták az eredményt, de a fürediek szépíteni tudtak. Jöhetett a negyedik, sorsdöntőnek nevezhető felvonás, aminek kimenetele vagy a párharc lezárását, vagy a 15 pontig tartó aranyszett lejátszását jelentette.
Mint kiderült, a Penta-hatos számára kedvezőtlenebb verzió következett be, az energikusabb balatonfürediek megnyerték a játszmát, amivel bebiztosították továbbjutásukat. A visszavágó ötödik etapjának már csak az volt tétje, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a játékteret. Grózer György jobbára a fiataloknak szavazott bizalmat, akik derekasan helytálltak, és a  maratoni csata végén felülkerekedtek.

A Balatonfüred együttese 4-2-es pontaránnyal (játszmaarány: 5-3) jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. A történeti hűség kedvéért érdemes megjegyezni, mintegy két évtizede fordult elő utoljára, hogy a közelmúltban négyszeres kupafinalista gödöllői lányok nem kerültek be a díszes serlegért folytatott küzdelemsorozat negyeddöntőjébe.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online