Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: gödöllői első és második hely a serdülő válogatott viadalon

2018-09-30 10:25:30

Szeptember 29-én a győri Olimpiai Sportparkban napos, de kavargó szeles időjárási körülmények között rendezték meg a serdülőkorú (U16) válogatott atléták öt nemzet viadalát. A házigazda magyarokon kívül, a csehek, a horvátok, a szlovákok és a szlovének küldték el legjobbjaikat a megmérettetésre, amin a Gödöllői EAC műhelyét két ugróatléta képviselte.

Bánovics József (képen jobbról a második) rúdugrásban, Soos Levente (balról a második) pedig magasugrásban igyekezett minél több pontot termelni a magyar csapatnak. Ez Szörényi István (jobbra) tanítványának sikerült jobba, hiszen Bánovics 410 centiméteres eredménnyel minden vetélytársát maga mögé utasította.
A Kovács Zoltán (balra) szakmai irányításával készülő Soos Levente 194 centiméteres teljesítménnyel – korosztályos világranglista-vezető szlovén riválisa mögött – a második helyen végzett. A két gödöllői tehetség összesen 20 ponttal (11+9) gazdagította a nemzeti formációt.


A 31 versenyszámban lezajlott serdülő válogatott viadalon a magyar fiúk és lányok egyaránt a második helyen zártak, így összetettben – 426,5 ponttal – is ezt a pozíciót szerezték meg a csehek (447 pont) mögött. További sorrend: 3. Szlovénia 265 pont 4. Horvátország 248,5 pont 5. Szlovákia 226 pont. Fotó: Lengyák György


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online