Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kitettek magukért a gödöllői katasztrófavédők

2018-09-15 10:56:45

Szeptember 11-én, majd két nappal később rangos hazai versenyeken vettek részt a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai. Csámpai Attila, a szervezet szóvivője szép gödöllői sikerekről is tájékoztatta szerkesztőségünket.

Gödöllői harmadik hely a műszaki mentési versenyen
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki mentési versenyt szervezett szeptember 11-én a Monor Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A szakmai vetélkedésben a megyében található kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokság hat főből álló csapatai mérték össze a tudásukat. Tették ezt az országos versenyre történő felkészülés jegyében, és hogy eldöntsék, melyik egység jut be az októberi döntőbe.

A megmérettetés teszt kitöltésével kezdődött. A feladatokat a csapatok közösen oldották meg, számot adva elméleti tudásukról. A kitöltést követően Pilisen, egy autóbontó területén szembesültek műszaki mentési kihívásokkal. A feltételezett szituáció szerint egy autó kerítésnek ütközött, forgalmi akadályt okozott, valamint egy ember a roncsba szorult, illetve veszélyes anyagot is szállított. A versenyzők „életszerűen”, ahogy egy-egy káreset során szokták, hajtották végre a feladataikat. A bírák figyelemmel kísérték a csapatok szakszerű beavatkozását, a sérült ember elsődleges ellátását, a tűzoltó medic-munkáját, a visszajelzéseket és a megtett intézkedéseket. A teljesített feladatok külön-külön pontot értek, a nem elvégzett munkálatok pedig levonásra kerültek. Ezek, illetve a tesztfeladatok alapján szoros végeredmény született.

A műszaki mentő verseny Pest megyei selejtezőjét a nagykátai hivatásos tűzoltók nyerték meg, akik ezzel jogot szereztek arra, hogy októberben képviseljék megyénket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság I. Országos Tűzoltó Műszaki Mentő versenyén. A második helyen az érdiek végzetek, megelőzve a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság képen látható formációját.


Terepkerékpár-megmérettetés gödöllői dicsőségekkel
Szeptember 13-án a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár gyakorlópályája, vagyis: a Baj és Vértesszőlős közötti katonai lőtér volt a helyszíne a II. Országos Terepkerékpár-versenynek, amin nyolc megyei katasztrófavédelemi igazgatóság munkatársai pattantak nyeregbe. A szervezők ötezer-egyszáz méter hosszúságú pályát jelöltek ki, kétszázhét méteres szintkülönbséggel. Az amatőröknek egy, míg a haladó kategóriában indulóknak két kört kellett megtenniük.

A viadalon összesen huszonnyolcan indultak, női és férfi, korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriában. A versenyen majdnem minden kategóriában dobogós helyen végeztek a Pest megyei indulók. Az igazi sikersztorit a gödöllőiek írták, akik három elsőséget és egy különdíjat gyűjtöttek be.

A rendezvény végén Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, Komárom-Esztergom megyei igazgató adta át a dobogósok teljesítményét elismerő érmeket, okleveleket és különdíjakat. A vezető záróbeszédében kitért a sport fontosságára, és a résztvevőket további sportolásra ösztönözte. Megköszönte, hogy a versenyzők szabadidejükben, olykor a családtól elvéve az időt, áldoznak a testmozgásnak.

Az első helyen végzett gödöllői indulók névsora (képen balról jobbra): Bondor László (haladó kategória, II. korcsoport – 30-39 év), Lipták János (amatőr kategória, I. korcsoport – 18-29 év), Gábori Tímea (amatőr kategória, I. korcsoport – 18-29 év). Ezen felül Bondor László elnyerte a leggyorsabb férfinak járó különdíjat. Fotók: Pest MKI és PMKI Gödöllő KvK


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online